Belföld

Puzsér ismét visszalépésre szólította fel Karácsonyt

Puzsér Róber ellenzéki főpolgármester-jelölt ismét visszalépésre szólította fel a másik jelöltet, Karácsony Gergelyt.

Puzsér ismét visszalépésre szólította fel Karácsonyt
Karácsonynak vissza kellene lépnie Puzsér szerint
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Puzsér úgy látja, hogy mivel a zuglói polgármester a felmérések szerint jelentős lemaradásban van Tarlós István főpolgármester mögött, itt az ideje a váltásnak.

Puzsér az Indexnek adott interjúban javarészt az ellenzékváltásról beszélt: meglátása szerint el kell takarítani az útból Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét és feleségét. Puzsér kitért az ellenzéki vitákra és a bukott kormányfő motivációira is. Úgy látja, az előválasztás során Gyurcsányék Kálmán Olga indításával próbálták „megpuccsolni” Karácsony Gergelyt, azonban, mivel nem jártak sikerrel, Gyurcsány „nem fog bánkódni”, ha a balliberális oldal jelöltje nem nyer októberben, ugyanis Karácsony Gergely veresége a Párbeszéd azonnali megsemmisülését jelentené, az MSZP-nek pedig lesz három éve, hogy a DK egyik tagozatává váljon.

Puzsér Róbert szerint Karácsony a legfőbb akadálya annak, hogy az ellenzék győzzön a fővárosban, ezért ismét visszalépésre szólította fel az egyébként is alkalmatlan jelöltet. A publicista szerint ugyanis ha Karácsony visszalépne, az ő esélyei lényegesen növekednének.

Arra a felvetésre, hogy Karácsony a közvélemény-kutatásokban jobban áll, mint Puzsér és a népszerűsége közelít a főpolgármesteréhez, Puzsér leszögezte: „Ez nem igaz, és ezt a politikai és médiaelitben mindenki tudja. Le van maradva Tarlóstól”.

Puzsér egyébként Karácsony őszödi beszédének kiszivárgása után is felszólította ellenzéki ellenfelét a visszalépésre.

Kapcsolódó írásaink