Belföld

Karácsony helyettese egymillióval pózol

A közösségi oldalak legsötétebb szokásainak megfelelve mutogat provokáló módon egymillió forint készpénzt, az ellenzék egyik alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek DK-s, Gyurcsányék által Zugló nyakára erőltetett polgármester-helyettese Horváth Zsolt.

Karácsony helyettese egymillióval pózol
Horváth Zsolt Zugló polgármester-helyettese
Fotó: zuglo.hu

A képen látható összeg – írja a Bors – a zuglói parkolásból származó napi hiánynak felel meg. Az üzenet egyértelmű: „1 milla nálunk landolt!” A képen mellette ülők az információk szerint „nagy titkok” tudói. Horváth Zsolt – és ezt csak kevesen tudják – Gyurcsány Ferenc titkosszolgálati tisztjéből lett Karácsony helyettese. Gyurcsány személyesen, illetve alvezére, Varjú László révén ültette a bólogató Karácsony nyakába, nem nehéz kitalálni, hogy miért.

Horváth Zsolt még a rossz hírű Galambos Lajos-féle időkben lett mezei rendőrből nagyon rövid időn belül a titkosszolgálat tisztje, méghozzá „kiemelt műveleti területen, operatív beosztásban”. Vagyis a lehallgatások, titkos kutatások és megfigyelések tartoztak hozzá. Akár a parkolási biznisz kényes ügyeit is rá lehet bízni - húzza alá a lap.

Horváth Zsolt Karácsony nyakába ültetésétől annak idején még a 444 újság­írói is a hajukat kezdték tépni. Az új alpolgármester 2008-ban igazolt át a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz, ahol öt évig dolgozott kiemelt műveleti területen, operatív beosztásban, miközben elvégezte a Nemzetvédelmi Egyetemet. A titkos­szolgálati munkájáról a titoktartás miatt többet nem árult el – írták.

Gyurcsány szokása szerint mindenen átgázolva kényszerítette ki az alkalmatlan Karácsonynál az átvedlett ügynök kinevezését, az sem számított, hogy Magyarországon példátlan módon már négy alpolgármester is lett Zuglóban, havi kilencszázezres fizetésekért. Gyurcsány embere persze kamufeladatokat kapott, például a zuglói kultúra felügyeletét és a helyi turizmus fellendítését. Ezek mellett aztán igazán juthat ideje a parkolás zavaros ügyei körülötti kavarásra is, hogy aztán mutogathassa a napi egymilliót a Facebookon - emeli ki a Bors.

Kapcsolódó írásaink