Belföld

Tarlós István: Nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk

 Árfelülvizsgálatot rendelnek el első lépésként a Lánchíd és környékének felújítására benyújtott ajánlatoknál - közölte Tarlós István főpolgármester kedden.

Tarlós István: Nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk
A híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról - mondta el Tarlós István
Fotó: MH

 A híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról - mondta el Tarlós István a HírTv Magyarország élőben című műsorában.

Emlékeztetett, 2018-ban kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük. Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is, úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá - közölte a főpolgármester, aki szerint nem valószínű, hogy a bíráló bizottság elfogadja, de ha mégis, akkor - mint kijelentette - azonnal megvétózza.

Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá „nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak”. Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István úgy fogalmazott: „nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk, ezeket az árakat pedig el lehet felejteni”.

Kérdésre válaszolva Tarlós István hangsúlyozta: Budapestnek nincs működési hitele, fizetési nehézsége.

A főpolgármestert a műsorban kérdezték Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. Tarlós István arra reagálva, hogy az érintettek szerint több elnökségi ülésen történt a lehallgatás, azt vetette fel: akkor ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd „egyebet se csinál az elnökségi ülésein, mint pocskondiázza, szidalmazza, bűnözőnek nevezi a nála lényegesen nagyobb, őt támogató pártokat?”

„Ebből minimum az a következtetés levonandó (...), hogy ennek az úgynevezett teljes ellenzéki összefogásnak (...) a hitelessége ebben a pillanatban véget ért” - fogalmazott Tarlós István.
 

Kapcsolódó írásaink