Belföld

Karácsony új hazugsága: „Soha nem volt másik verzió”

Karácsony Gergely, az ellenzék egyik alkalmatlan főpolgármester-jelölje hétfőre megvilágosodott a múlt héten kiszivárgott hangfelvétel kapcsán, s maga is teljes mértékben azonosult a párttársai által szombaton elővezetett „Watergate-ügy” típusú képtelen verzióval.

Karácsony új hazugsága: „Soha nem volt másik verzió”
Karácsony Gergely, az ellenzék egyik alkalmatlan főpolgármester-jelöltje
Fotó: MH/Purger Tamás

Kérdést tettünk fel egy tegnapi sajtótájékoztatón Karácsony Gergelynek, az ellenzék egyik főpolgármester-jelöltjének. A múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvétel nyomán először azt állította, hogy csak egy dolog volt, amiben tévedett, Gy. Németh Erzsébet alkalmatlansága tekintetében. Fenntartja-e az akkor elmondottakat? – kérdeztük Gy. Némethről.

Karácsony kérdésünkre egyáltalán nem válaszolt. Gy. Némethről korábban a felvételen még azt mondta, „az a veszély nem fenyeget”, hogy ő a XVII. kerületben megnyeri a választást. Ennek ellenére elengedte a füle mellett azt a kérdést is, ami Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata ellenzéki polgármesterjelöltek alkalmasságára vonatkozott.

Karácsony új hazugsága: „Soha nem volt másik verzió”
Karácsony új hazugsága: „Soha nem volt másik verzió”
Fotó: MH/Purger Tamás

Úgyszintén nem válaszolt arra az újságírói kérdésre sem, amely azt firtatta, hogy a hangfelvétel kapcsán három nap alatt három verzióval álltak elő, melyik az igazi?

Karácsony már korábbi nyilatkozatában előrevetítette, hogy hajlik arra, amit a párbeszédes politikusok „magyar Watergate-ügyként” tálaltak fel. Arról beszélt, hogy óriási skandalum ami történt, egy ellenzéki párt elnökségi ülését valakik lehallgatják egy olyan helyiségben, amely nemzetbiztonságilag szigorúan védett. Szerinte az ügy nem is róluk szól, hanem egy, „a Fidesz által kreált orwelli világ a politikai ellenfél tudatos lejáratása, titkosszolgálati segítséggel”.

Majd hozzátette, a hangfelvételről „soha nem volt másik verzió”. Úgy folytatta: ő korábban is egyértelművé tette, nem tudja beazonosítani, hogy kivel beszél a kiszivárogtatott felvételen, most sem mond mást, csak azt, amit Szabó Tímea elmondott már.

Karácsony kérdésünkre egyáltalán nem válaszolt
Karácsony kérdésünkre egyáltalán nem válaszolt
Fotó: MH/Purger Tamás

A kínos, saját szövetségeseiket is lejárató hangfelvételen Karácsony Gergely az MSZP zuglói országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát bűnözőnek nevezi, azt állítja, „szét fogja lopni a kerületet”. Arról is beszél, hogy Tóth többször megfenyegette a családját. Az MSZP-s Horváth Csabáról azt fejtegeti, “kurva nehéz falat”, ő “egy szikla”, “Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni” – fogalmaz az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

 Önmagát és minősíthetetlen zuglói ténykedését maga leplezi le azzal, ha ő visszamenne Zuglóba, akkor elássák. Főpolgármester-jelöltként a „zsarolási potenciálja” gyengécske, fejtegeti. A hangfelvételről először azt állította, nem tudja ki, mikor és hol készítette, és azt sem, hogy kivel beszél. Az ATV-ben már azt mondta, barátokkal. Szombaton az őt fenyegető Tóth Csabával már ölelkezős képet közölt. Ha a felvétel – ahogyan állítják – mégis a Párbeszéd elnökségi ülésén készült, az is felér a beismeréssel, ki kit és miért tart maffiózónak, alkalmatlannak a baloldali összellenzéki katyvaszban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom