Belföld

Fidesz: Ha Szeged Botkáék kezén marad, akkor első számú betelepítési célpont lesz

 A Fidesz helyi szervezete teljes mértékben támogatja a Nemesi Pál független polgármesterjelölt migrációról kialakított álláspontját, egyben határozottan visszautasítja Brüsszel terveit.

Fidesz: Ha Szeged Botkáék kezén marad, akkor első számú betelepítési célpont lesz
„Nem tűrjük, hogy Botka László, egyetértésben a bevándorláspárti politikusokkal migránsvárossá változtassa Szegedet”
Fotó: MH

 A Fidesz szegedi szervezetének hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint, amikor a párt nyáron megkezdte tárgyalásait a független polgármesterjelölttel a támogatás egyik feltétele a migráció kérdése volt. A Fidesznek nem kellett csalódnia Nemesi Pálban, igaz szegediként, felelős vezetőként képviseli a városban élők érdekeit - írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy hiába vétózta meg Magyarország a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, a migránspárti európai politikusok következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni.

„Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap kijelentette: ha Szeged Botkáék kezén marad, akkor első számú betelepítési célpont lesz. Nem tűrjük, hogy Botka László, egyetértésben a bevándorláspárti politikusokkal migránsvárossá változtassa Szegedet” - áll a közleményben.

A szegediek biztonsága az első. A szegedi Fidesz - csakúgy, mint Nemesi Pál -, kiáll a családok és gyermekek biztonságos jövőjéért, Szeged nyugalmáért és függetlenségéért - hangsúlyozta közleményében a kormánypárt helyi szervezete.

Nemesi Pál korábban közleményében leszögezte, Szeged nem lesz betelepítési célpont. A szegedieknek joguk van a nyugodt, biztonságos élethez.

Botka László szegedi polgármestere 2017 májusában a Reuters hírügynökségnek azt mondta, azon lesz, hogy „a kerítés minél gyorsabban lebontható” legyen. Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta, hogy „Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni” - emlékeztetett a polgármesterjelölt, aki határozottan elutasítja, egyben mélységesen elítéli Botka László és Martin Schulz gondolatait.

Nemesi Pál kifejtette, itt az idő, hogy a szegediek megmutassák: nem kérnek az illegális bevándorlókból. Ne hagyják, hogy migránsvárossá változtassák szeretett városukat, tönkretéve a gyermekeik, unokáik jövőjét.

A polgármesterjelölt garantálja a szegedieknek, hogy minden tudásával és erejével azon lesz, hogy sikerüljön megőrizni a város biztonságát, nyugalmát és függetlenségét - tette hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink