Belföld

Kocsis Máté: A Fidesz-frakció továbbra is őrizni fogja a parlament méltóságát

A Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és „az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat” sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Kocsis Máté: A Fidesz-frakció továbbra is őrizni fogja a parlament méltóságát
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a kormánypárt tisztújító kongresszusán
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Szavai szerint az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a „támolygó vezérük nyelvbotlásával”, „a kígyózó kígyókkal” új korszak köszöntött be Magyarországon.

Kocsis Máté azt mondta: az ellenzék magatartása lehetne akár szórakoztató is, de van egy szomorúbb oldala, mert „reménytelen ellenzékünk (...) az alkalmatlanságát leplezendő”, a parlamenti mindennapok részévé tette a provokációt, a ripacskodást és a trágárságot.

Úgy fogalmazott: „Megismertük a fékevesztett, önuralomra képtelen, olykor agresszív oldalukat, mindettől remélnek ugyanis mostanság politikai hasznot.”

Felidézte: a tavaly december 12-i ülésnapon a levezető elnököt még a pulpitusra sem engedték fel, a jobbikos Jakab Péter pedig elfoglalta a miniszterelnök székét, és „úgy nyomkodta a szavazógépét, mintha nem lenne holnap”. „Itt érdemes lenne még önmagában megemlékezni Tordai Bencéről is, de vegyék úgy, hogy ez most megtörtént” - tette hozzá.

A frakcióvezető szerint ma már ott tart „a jobbikos szkinhedvezértől Vadai Ágnesig terjedő összefogás”, hogy bármit elnéznének egymásnak egy kis hatalomért cserébe.

Megjegyezte: ugyanők az Országgyűlésben nem támogatták a családokról, az otthonteremtésről és az ország biztonságáról szóló javaslatokat sem.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester, Karácsony Gergely pedig ott folytatta, ahol a többiek abbahagyták: szerinte Törökország fővárosa Isztambul, Csepel Észak-Pesten van, a Magyar Nemzet Múzeum pedig a Városligetben - mondta Kocsis Máté.

„Bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, sokadik hangfelvételi botrányába keveredik, és egy filmes díszletet telekspekulációnak gondol. Ő jelenleg az ellenzék csúcsragadozója, akinek alkalmatlansága bár nyilvánvaló, már nem is zavarja az ellenzéki pártokat” - mondta.

Innen folytatja a Fidesz képviselőcsoportja a parlamenti munkát október 21-től - zárta szavait a frakcióvezető.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszédében kijelentette: ma a Fidesz Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja. A győzelmekhez mindenki hozzátette a magáét - mondta. Hozzátette: ahogyan a futballban, úgy a politikában sem ér semmit a második hely, mindenki csak a győzelmekre emlékszik.

Véleménye szerint a Fidesz többször is megfizette a siker árát, mások nem bírták volna ki a vereségeket, de ők mindig erősebbek lettek, mint előtte. Ha most a kongresszuson megkérdeznek egy fiatalt, miért van itt, azt mondja, azért, mert a szülei is ehhez a közösséghez tartoznak - közölte Kubatov Gábor. Hangsúlyozta: még ennél is jobb lesz a helyzet, amikor a Fidesz már a 120. születésnapját ünnepli majd.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy bár „a brüsszeli frontvonalban” a „csapataink harcban állnak”, és továbbra is megvédik a magyar embereket, a nemzet érdekeit és Magyarországot, a bevándorláspárti erők elszántsága és indulata változatlan, új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy új lendületet vesz a bevándorláspárti politika Európában
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Közölte: Olaszországban megnyitották a határokat az illegális bevándorlók előtt, és Olaszország, Franciaország, Németország és Málta az Európai Bizottság „bábáskodása” mellett megállapodtak az illegális migránsok kvóta szerinti szétosztásáról. „Kibújt a kvótarendszer szöge a bevándorláspártiak zsákjából”, megint meghívólevelet küldtek a világ minden részére a gazdasági bevándorlóknak - jelentette ki.

A politikus kifejtette: az Olaszországba érkező migránsok jó részét átszállítják egy másik országba, és csak ott kezdődik meg a menedékkérelmük elbírálása, vagyis minden illegális bevándorló szabadon bejöhet az EU-ba, és már az unión belül - minden ellenőrzés nélkül - viszik át őket egyik országból a másikba.

Megjegyezte: „a Soros György fanatikus elképzeléseiből kinőtt terv” ismert, és a megvalósításáért a bevándorláspárti erők készek bármit megtenni.

Deutsch Tamás azt is mondta: a bevándorláspárti erők bosszút álltak Trócsányi László biztosjelöltön. Trócsányi László „a magyar Salvini”, hiszen mindkét politikus bebizonyította, hogy a bevándorlás megállítható, ez csak politikai akarat kérdése - vélekedett.

A beszédek után döntöttek a Fidesz alapszabályának módosításáról, majd a tisztújításról tájékoztatva Kontrát Károly, a szavazatszámláló bizottság részéről elmondta: előzetesen pártelnöknek Orbán Viktort, alelnöknek pedig Kubatov Gábort, Kósa Lajost, Németh Szilárdot és Novák Katalint jelölték.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Varga Judit: Egész pályás letámadást is tudunk indítani a liberális mantrák ellen

Varga Judit igazságügy-miniszter arról beszélt, hogy Európában a liberálisok egyfajta mantrát mondanak hazánkkal kapcsolatban, de semmilyen konkrétumot nem mondanak. Nem értik, hogy azért küzdünk, hogy nem akarunk semmilyen olvasztótégelyben felolvadni. Nem várjuk el egyetlen uniós tagországtól, hogy minket kövessenek - mondta a miniszter. A liberálisok támadásainak meg lett az eredménye, mivel jelentősen erősödött a magyarok összefogása - tette hozzá. Így született meg a V4-es összefogás is. 

Varga Judit  igazságügyi miniszter
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kapcsolódó írásaink