Belföld

Ellenzéki provokáció az MTVA-nál

Gyurcsányista politikusok „erőszakosan, fenyegetőzve, a dolgozókban félelmet keltve próbáltak a közmédia székházába bejutni” – írta közleményében a médiaalap

Ismét a közmédiát támadja az ellenzék, ezúttal DK-s képviselők mentek az MTVA székházához, egy félreértelmezett bírósági ítéletre hivatkozva, és az ott dolgozókat fenyegették.

Ellenzéki provokáció az MTVA-nál
Ellenzéki cirkusz. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és csapata előre kitalált, „erős képekkel” szórakoztatja a sajtót az MTVA székházában, tavaly decemberben
Fotó: Youtube/MTVA

Akárcsak tavaly decemberben, majd azóta több alkalommal, szombat délelőtt ismét ellenzéki politikusok mentek a közmédia épületéhez. Igaz, most csak a gyurcsányisták. A DK-s Vadai Ágnes, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos és Varju László ezúttal is egy tiltakozó kiáltványt akartak beolvasni, miután pénteken, a korábbi botrányos eseményekhez kapcsolódó egyik eljárásban a Budapesti II. és III. kerületi bíróság első fokon megváltoztatta azt a jegyzői döntést, amelyet 2018 decemberében hozott a III. kerület jegyzője a Kunigunda úti épületek védelmére.

Az MTVA sajtóosztálya a legújabb esetre reagálva közölte, „erőszakosan, fenyegetőzve, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaiban félelmet keltve próbált a közmédia székházába bejutni” a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselőinek egy csoportja. Az alap részéről rámutattak: a bírósági határozat nem jogerős, az eljárás folytatódni fog, ráadásul a decemberi eseményekhez kapcsolódóan még több procedúra is folyamatban van. Ezt annak tükrében lehetett fontos megjegyezni, hogy például a bukott miniszterelnökhöz húzó Nyugati fény az ítéletről egyenesen azt írta: az MTVA „elbukta a pert”.

A közleményben úgy fogalmaztak, a „sajtótájékoztatónak mondott” rendzavaró esemény során a DK-sok a székházba bejutva közleményt akartak beolvasni élő adásban, folyamatosan fenyegetve a közmédia jelen lévő munkatársait, megsértve személyiségi jogaikat, mivel többszöri kérés, felszólítás ellenére a beszélgetést élőben, online közvetítették. Ezért az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket. A történtek megmutatták, hogy a DK képviselői tetteikkel nem tisztelik, az igazságszolgáltatás tekintetében pedig nem ismerik a demokratikus intézményrendszert – húzták alá a médiaalap részéről.

Az ellenzéki képviselők mindenesetre azt ígérték, ma ismét a közmédiához mennek, hogy „széles körű és kiegyensúlyozott” tájékoztatást követeljenek maguknak. Ismeretes, a 2018. december 12-i parlamenti ülésen lefolytatott botrányos obstrukciós próbálkozásaik után az ellenzéki képviselők egy része az MTVA székházához vonult, s elképesztő jelenetekkel gazdagítva a politikatörténetet, többen közülük bementek az épületbe, dulakodtak a biztonsági őrökkel, nekimentek a dolgozóknak. Sőt, néhányan a felvételek kedvéért, mondván „kurva erős kép lesz”, a földre vetették magukat a kormány elleni tiltakozás jegyében. A történteknek a kerületi jegyző határozata vetett véget, melyet aztán az ellenzéki politikusok bíróságon támadtak meg.

Kapcsolódó írásaink