Belföld

Tóth Csaba többször is megfenyegette Karácsonyt

Várnai László, egykori LMP-s politikus szerint: Tóth Csaba többször is megfenyegette Karácsony Gergelyt. De beszél a hangfelvételen hallható “eláslak” fordulatról is, amely nemcsak költői túlzás: valójában utalás a szocialisták Pécsett elítélt szekértolójára, Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire.

Tóth Csaba többször is megfenyegette Karácsonyt
Az ellenzék főpolgármester-jelöltje most sem érti a jogszabályokat
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Gergő nekem is többször emlegette, hogy Tóthék megfenyegették, az ominózus “tudjuk melyik óvodába jár a gyereked”-et emlegette többször is. Engem, minket is többször, megfenyegetett Tóth valamelyik embere, úgyhogy sosem kételkedtem Gergő állításában. Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlan eladást, közbeszerzést, parkolást és hallgatott róluk akár a sír. Szó nem volt nyilvánosságról.
Az elásnak Zuglóban kifejezés sem valami költői metafóra, ha visszagondoltok a Pécset elítélt védőemberükre Gottira, az MMM harcos fenyegetéseire, és ott van Sápi Attila MSZP-s képviselő három évvel ezelőtti nyomtalan eltűnése. A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen.
Én a 2017-es időközi kampánybéli húzásai után mondtam, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik. De ugyanezt mondta Barta LMP, Juhász Péter Együttös politikus is – tán nem véletlenül.
És hát érdemes visszanézni Tóth Csaba Vas megyei és zuglói elnökké választása körüli ügyeket is. És ezekre az emberekkel akarják leváltani a Fideszt….
– állítja Várnai László, egykori LMP-s politikus.

Objektum doboz

Bejegyzésében meredeken ellentmond Tóth Csaba és Karácsony Gergely egybehangzó állításainak, miszerint valójában semmilyen fenyegetés sem történt köztük. Várnai a bejegyzésében kitért Gottira is, a szocialisták szekértolójára, akit Pécsett súlyos bűncselekmények miatt ítéltek el elsőfokon, kifejtve, hogy elképzelhető, hogy Karácsony nemcsak képletesen lesz elásva, ha visszamegy a választások után Zuglóba.

Karácsony az ATV csütörtök esti Egyenes Beszéd című műsorában továbbra is azt mondta, hogy nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy kivel beszél a felvételen – amelyen a beszélgetőpartnere hangja el van torzítva –, de a körülmények alapján azt gondolja, olyasvalakivel, akivel bizalmas viszonyban van, mert a beszélgetés helyzete nem közszereplői helyzet. Szerinte teljesen kizárt, hogy a beszélgetőpartnere rögzítette a felvételt; ezt azzal indokolta, hogy olyan emberrel, akiről feltételezné, hogy képes ilyenre, biztosan nem beszélne ilyenekről. Karácsony azt mondta, van egy-két tippje, kivel beszélt a felvételen; utánamegy, végigkérdezi őket. A beszélgetés későbbi részében viszont Karácsony azt mondja, hogy a felvételen az már nem hallatszik, hogy ő Tüttő Katáról milyen elismerően beszél, ezért a műsorvezető, Rónai Egon rá is kérdezett: ezek szerint mégiscsak emlékszik a konkrét helyzetre, beszélgetésre, tehát arra is, kivel beszélt. Karácsony azonban úgy korrigál, hogy általában tudja, hogy amikor erről beszél, akkor miket szokott mondani.

Nem beszéltem itt semmi olyasmiről, amiről nem beszéltem volna már más stílusban korábban – mondta Karácsony.

Kapcsolódó írásaink

Kiszivárgott Karácsony őszödi beszéde

ĀAz ellenzéki jelölt arról beszélt, hogy az MSZP-sek szétlophatják Zuglót, és őt elássák, ha oda visszatér - Utána egy sajtótájékoztatón próbált magyarázkodni - MH-VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom