Belföld

Eltűnt az ellenzéki propagandaoldalakról Karácsony őszödi beszéde

Péntek reggel teljes hallgatásba burkolóztak az ellenzéki oldalak, Karácsony Gergely őszödi beszédével kapcsolatban. Míg általában hetekig foglalkoznak kiemelten foglalkoznak egy-egy kiszivárgott felvétellel, most kínosan hallgatnak az alkalmatlan főpolgármester-jelölt kínos hangfelvételéről. 

Eltűnt az ellenzéki propagandaoldalakról Karácsony őszödi beszéde
Karácsony Gergely
Fotó: MH

 Az Index-től a 444-től, a 24-től a naponta hazugságokkal lebukó hvg-ig eltüntették Karácsony Gergely és a magyar baloldal megsemmisítő önleleplezését - emeli ki az Origo. 

Nem meglepő módon péntek reggelre azt volt észrevehető, hogy a hazai balliberális propagandaoldalak felületein, hogy egyszerűen eltüntették a Karácsony Gergely őszödi beszédéről szóló híreket. „A magukat nagyon szakmainak és nagyon függetlennek hazudó oldalak egyetlen sort sem szenteltek annak, hogy a teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelölt arról beszélt egy kiszivárgott hangfelvételen, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte” - írja a lap.

 Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi országgyűlési képviselő, Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját),Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön, saját magáról pedig voltaképpen elismeri, hogy nem alkalmas arra, hogy rendet tegyen Zuglóban. 

Nem ez az első eset, hogy saját politikai közössége elárulja Karácsonyt

2017-ben  is kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely beszélt arról, hogy nem lelkesedett már azért sem, hogy ő a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony az Indexnek megerősítette, hogy ő beszél a felvételen. Azt is kiderítették, hol készült.

A kiszivárgott hagnfelvételen a következő hallható: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kib****** politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Hamar is kiderült, hogy a Karácsonnyal korábban szövetséges Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs készítette a hangfelvételt a beszédről, és tette közzé Facebook-oldalán, majd visszavonta azt. Az ügyben vizsgálat is indult Berkecz ellen.

Az Együtt politikusának húzásán nem volt mit csodálkozni, hiszen Karácsony nem sokkal korábban - ahogy mindenki mást is - őket is elárulta, így kivívta a párt haragját. 

A mostani hangfelvétel is vélhetően egy szövetségen belüli bosszú következménye, hiszen ahogy megírtuk, valószínűleg az ellenzék már tudja, és ezzel akarja nyilvánosságra is hozni,  hogy Karácsony Gergely nagyon ki fog kapni, lemondtak róla.  

Kapcsolódó írásaink

Kiszivárgott Karácsony őszödi beszéde

ĀAz ellenzéki jelölt arról beszélt, hogy az MSZP-sek szétlophatják Zuglót, és őt elássák, ha oda visszatér - Utána egy sajtótájékoztatón próbált magyarázkodni - MH-VIDEÓ