Belföld

Befogadó játszóteret adott át a Szerencsejáték Zrt. Józsefvárosban

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Szerencsejáték Zrt. befogadó játszótér-építési programja, amelynek keretében ép és fogyatékossággal élő gyermekek számára épít a nemzeti lottótársaság játszótereket országszerte. Dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Sára Botond, Józsefváros Önkormányzatának polgármestere sajtótájékoztató keretében adta át a VIII. kerületben található Cifra Palota elnevezésű befogadó játszóteret.

Befogadó játszóteret adott át a Szerencsejáték Zrt. Józsefvárosban
A Cifra Palota elnevezésű befogadó játszótér a Német utca 12. szám alatt
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. kibővített társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése során a 2018-ban átadott két játszótér mellett 2019-ben immár hat helyszínt nyit, illetve nyitott meg - áll a közleményben.

Szeptember 25-én a Német utca 12. szám alatt található, Cifra Palota elnevezésű befogadó játszótér nyitotta meg kapuit, amely a közös játszás örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és ép gyermekek számára egyaránt. A kombinált homokozó, a fészekhinta, vagy épp az akadálymentes meseház kialakításának köszönhetően biztonságosan használható, így mozgásukban korlátozott személyek is bátran kipróbálhatják. Ezen kívül év végéig Budapesten a XVIII. és a IV. kerületben, illetve egyet-egyet Sopronban és Pécsett ad át a társaság.

A vállalat A játék összeköt! játszótér-építési program második fázisában számos újdonságot és fejlesztést is bevezetett: több játékot helyezett el a tereken, ezáltal a játszóterek játékkínálata még gazdagabbá és komplettebbé vált. Az esztétikusabb megjelenés érdekében a Szerencsejáték Zrt. a korábbinál is nagyobb figyelmet fordított a környezet formálására, kiegészítő- és díszelemek elhelyezésére. Minden játszótér külön mesés, játékos tematikát kapott testreszabott játékokkal, a VIII. kerületi Cifra Palota befogadó játszótér például a népmesék színes világát tükrözi - írják a közleményben.

„Fejlődő, biztonságos, rendezett Józsefvárost építünk, ahol jó felnőni és élni, ahol az idősebbek mellett a gyerekek és a szülők is jól érzik magukat, ami otthont és biztonságot jelent az itt élők számára, mert nekünk Józsefváros az első. A mai napon ennek a folyamatnak egy újabb és fontos állomásához érkeztünk: egy modern, korszerű, az itt élő gyermekek számára jól felszerelt játszótérrel gazdagodott Józsefváros. A Cifra Palota névre keresztelt játszótérre minden józsefvárosi szülő bátran hozhatja gyermekét, hiszen itt nem számít az sem, ha esetleg valaki mozgásában korlátozott. Az itt játszó gyermekeket összeköti a játék, és a józsefvárosi identitás” emelte ki dr. Sára Botond, Józsefváros Önkormányzatának polgármestere.

Kapcsolódó írásaink