Belföld

Helló, Budapest! - 8. rész

A közbringa rendszer kerékpárjai nem jók, túl nehezek, így ezeket le kell majd cserélni - mondta a Magyar Hírlapnak Tarlós István főpolgármester, amikor a biciklis fejlesztések kapcsán kérdeztük a Helló, Budapest! sorozatunk legújabb részében. Jelezte, a rendszer maga „nem rossz”, a MOL-lal pedig már együtt dolgoznak a hasonló típusú, városi villanyautók bérlési lehetőségein és az ezzel összefüggő állomások kialakításán is.

Helló, Budapest! - 8. rész
A közbringa rendszer kerékpárjai nem jók, túl nehezek, így ezeket le kell majd cserélni - mondta a Magyar Hírlapnak Tarlós István főpolgármester
Fotó: MH

Új, rendhagyó videó-sorozatot indítottunk a Magyar Hírlap online felületén Helló, Budapest! címmel. A hibákról, a sokszor minden igazság alapot nélkülöző negatívumokról túl sokat hallani az ellenzéki médiumokban, ám arról, hogy hol tart most fővárosunk, valamiért kevesebb szó esik. Talán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami jó, az nem említésre méltó.

Mi ezzel nem értünk egyet, célunk pedig nem kevesebb, mint - a teljesség igénye nélkül - megmutatni, felvillantani, milyen ma Budapest, honnan hová jutott el az elmúlt évtizedben, mi kapott új külsőt és milyen új lehetőségeket rejt magában.

Nem véletlen, hogy a teljesség igénye nélkül készítettük a sorozatot, a koncepció összeállításakor döbbentünk rá, hogy szinte lehetetlen bemutatni minden változást, így a témánk jóformán kimeríthetetlen. Éppen ezért gyűjtésünk a Magyar Hírlap nyomtatott felületén is zajlik, Budapesti leltár címmel.

A videók hétről hétre jelennek meg online felületünkön, így érdemes minket folyamatosan követni. Tematikus sorozatunkban pedig nem csak mi, hanem intézményvezetők, építészek, mérnökök, polgármesterek és maguk a budapestiek mondják el, milyennek látják ma a fővárosunkat.

Objektum doboz

Videó-sorozatunk további részeit ide kattintva tekintheti meg!

Kapcsolódó írásaink

Helló, Budapest!

ĀÚj videó-sorozatunkban megmutatjuk, miért jó Budapesten élni, és ehhez milyen változásoknak kellett történnie az elmúlt egy évtizedben - MH-VIDEÓ

Helló, Budapest! - 6. rész

ĀVideó-sorozatunk hatodik részében annak jártunk utána, hogyan vált Budapest fürdő-nagyhatalommá - MH-VIDEÓ