Belföld

Puzsér élhetőbb, emberre szabott Budapestet akar

Élhetőbb, emberre szabott Budapestre, belélegezhető levegőre és egy olyan fővárosra van szükség, amely nem az ingatlanbefektetőknek és az autóknak épül, hanem a lakosoknak - mondta Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt pénteken az M1 aktuális csatornán.

Puzsér élhetőbb, emberre szabott Budapestet akar
Puzsér Róbert
Fotó: MH

Puzsér szerint Budapestet nem az autóval rendelkező felső tíz százalék, hanem a maradék kilencven százalék szükségleteire kellene optimalizálnia a főváros vezetésének a következő ötéves ciklusban.

Hangsúlyozta: az M1 aktuális csatorna meghívását nem azért fogadta el, hogy ismertesse programját, hanem azért, hogy átfogó rendszerkritikát adjon. Ennek részeként a magyarok zsarolásának nevezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azon nyilatkozatát, miszerint a kormánnyal való jobb kapcsolat segít a települések fejlődésében. Puzsér szerint a tárcavezető ezzel arra szólította fel a polgárokat, hogy szavazzanak a Fideszre, amennyiben szeretnék, hogy településeik fejlődjenek.

Puzsér szerint ellenzékváltás nélkül nem lehet kormányt váltani. A jelölt azt mondta magáról: „saját helye a magyar politikai térképén Gyurcsánytól és Orbántól is egyenlő távolságra van, vagyis egyszerre ellenzéke a 2010 előtti nyolc évnek és a 2010 utáni időszaknak is”.

Puzsér Róbert úgy fogalmazott: azért van a 2019-es önkormányzati választások szavazólapján, hogy „megképezze a jelenlegi rendszer alternatíváját”.

Kapcsolódó írásaink