Belföld

Karácsony évek óta menekül Tarlós elől

Lett volna lehetősége,de az elmúlt egy évben egyetlen alkalommal sem vitázott Tarlós Istvánnal a közgyűlésben kihívója, Karácsony Gergely: az alkalmatlan főpolgármester-jelölt 2018-ban, a legutóbbi teljes évben összesen egyetlen alkalommal szólalt fel a Fővárosi Közgyűlésben és ez a megszólalás is 16 másodpercig tartott.

Karácsony évek óta menekül Tarlós elől
Karácsony hárít, de semmit nem cáfolt eddig
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A jelenség azért érdekes, mert Tarlós István 2009-ben, a főpolgármesterré választása előtti utolsó teljes évben a Fidesz frakcióvezetőjeként 59 alkalommal kért szót és csatázott Demszky Gáborral és embereivel a közgyűlésben.

Erről a főpolgármester a napokban egy interjúban is beszélt: „Az utolsó teljes ellenzéki évemben én 59 alkalommal vitáztam a Közgyűlésben Demszkyékkel. Karácsony most, a hasonló saját időszakában egy alkalommal tette ezt meg, de akkor sem vitatkozott, hanem egy kevesebb, mint fél perces felszólalása volt” - emlékeztet Tarlós kijelentésére az origo.hu.

Mindez arra utal, hogy Karácsony Gergely menekül Tarlós István elől.

A zuglói polgármester egyébként az utolsó teljes évben, tavaly, a kilenc fővárosi közgyűlésből csak ötön vett részt. És ez alatt az idő alatt összesen egyszer szólalt fel, ráadásul ez az egy felszólalás is (egy rövid, zavart szünettel tarkítva) alig 16 másodpercig tartott – ebben a felszólalásban Karácsony kétszer mondott közben köszönetet a fideszes városvezetésnek és visszavont egy indítványt.

A felszólalás a budapest.hu honlapján hallgatható meg, 45.50-nél kezdődik és 46.06-nál már véget is ér.

Karácsonynak tehát bőven lett volna lehetősége vitázni Tarlós Istvánnal, mégis, egyetlen alkalommal sem vállalta ezt, gyakorlatilag elmenekült Tarlós István elől. Emiatt sem tekinthető komolynak a vitakihívása a főpolgármesterrel szemben. Tarlós korábban az atv.hu-nak ennek kapcsán elmondta: „Itt volt nálam Karácsony Gergely valamikor tavasszal, és ő könyörgött, hogy ne legyen kemény a kampány. Ehhez képest egyfolytában gyalázkodik”.

A zuglói polgármester eleinte zavarodottan magyarázkodott, majd elismerte, hogy Tarlós valóban megtörtént eseményről számolt be, azaz teljesen egyértelműen elismerte, hogy a beszélgetés elhangzott és azt kérte Tarlós Istvántól, hogy ne legyen durva a kampány. Tarlós egyébként Karácsony kérésére azt válaszolta: „Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni".

Kapcsolódó írásaink