Belföld

Fidelitas: Karácsony száz napja képtelen bevezetni a zuglóiak ingyenes parkolását

A Fidelitas Karácsony Gergely zuglói polgármestert, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjét bírálta pénteken, mondván: már száz napja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot.

Fidelitas: Karácsony száz napja képtelen bevezetni a zuglóiak ingyenes parkolását
Karácsony Gergely nem tudja megoldani az ingyenes parkolást
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke pénteken, a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy pénteken van a századik napja, hogy a zuglóiaknak nem kellene fizetniük a parkolásért; nem csak otthonuknál, hanem sehol a kerületben: sem a szakrendelőknél, sem az iskoláknál, sem ügyintézéskor.

„Karácsony Gergely száz napja nem képes végrehajtani azt a határozatot, amit maga is megszavazott. Azért szavazta meg, mert belátta, hogy nem bosszanthatja tovább a zuglóiakat a parkolással, ami napi egymillió forint veszteséget okoz a kerület költségvetésében” - fogalmazott Borbély Ádám.

Hozzátette: Karácsony Gergely nem tartotta be ígéretét, sőt, most „felelőtlenül arra mutogat”, hogy majd egy következő városvezetés teszi rendbe az ügyet.
A Fidelitas budapesti elnöke szerint Karácsony Gergelynek „az a száznapos programja, hogy mindent sorsára hagy”. Évente száz bérlakást ígért, amiből egy sem valósult meg, a tervezettnél több száz millió forinttal többet költött a Pillangó parkra, ahol ráadásul közben száz fát vágott ki, és szeptemberre már a zuglói költségvetés száz százalékát elköltötte - bírált.

„Ha valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan, az főpolgármesternek is az” - jelentette ki Borbély Ádám.
 

Kapcsolódó írásaink