Belföld

Bakondi: Magyarország maga dönt a migrációs politikájáról

Magyarországnak sem Brüsszelből, sem más központokból nem mondhatják meg, hány migránst kell befogadnia - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este.

Bakondi: Magyarország maga dönt a migrációs politikájáról
Szó sem lehet arról, hogy valahol egy központban döntsék el, kikkel kell együtt élnünk! - szögezte le Bakondi György
Fotó: MH

Bakondi György az M1 aktuális csatornán közölte: a Frontex legfrissebb adatai szerint idén jelentősen erősödött a migráció Törökország felől a balkáni útvonalon. Továbbá Olaszországban baloldali fordulat zajlott le és az új kormány migrációs politikájában már európai szintű megoldásról, szolidaritásról beszél. Ez azt jelenti, hogy megnyitják a kikötőket, befogadják a Líbiából, Tunéziából érkezőket, majd ismét be akarják vezetni a kötelező migránskvótát, amelyik tagállam pedig ezt nem fogadja el, az pénzbüntetésre számíthat - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, ezek az erők még az új Európai Bizottság megalakulása előtt nehezen visszafordítható helyzetet kívánnak teremteni. De a magyar kormány és a magyar társadalom már kinyilvánította, mi erről a határozott véleménye: szó sem lehet arról, hogy valahol egy központban döntsék el, kikkel kell együtt élnünk! - szögezte le Bakondi György.
 

Kapcsolódó írásaink

Lesöpörhetik Matteo Salvini intézkedéseit

ĀRenzi kiválása a Demokrata Pártból változásokat hozhat az olasz politikai erőviszonyokban – Emmanuel Macron tegnap Rómában tárgyalt a tervezett migrációs egyezményről

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom