Belföld

Teljesen megújult Tállya utcai park

Átadták csütörtökön a XII. kerületben a teljesen megújult Tállya utcai parkot, a beruházást fővárosi és kerületi forrásból, 165 millió forintból valósították meg - közölte a hegyvidéki önkormányzat.

Teljesen megújult Tállya utcai park
Teljes egészében megújult a Tállya utcai park
Fotó: hegyvidek.hu

A fejlesztésre a kerület 100 millió forint támogatást nyert el a fővárosi önkormányzat pályázatán, ezt a kerület saját forrásából egészítette ki 65 millió forinttal - olvasható a közleményben.

Azt írták, a parkban a játszótér új, modern gumiburkolatot kapott, pingpongasztalt telepítettek és bővült a felnőtteket kiszolgáló kültéri fitneszeszközök száma. A lakossági kérésnek eleget téve pelenkázóval ellátott illemhely is létesült.

A közlemény szerint a parkot használók kérték az invazív bálványfák kivágását, ezek helyett az önkormányzat őshonos növényeket telepített. Az új parkolóhellyel bővített, rendezett parkolóhoz évelőket, díszfüveket, lágyszárúakat ültettek.

A park mintegy négyezer négyzetméteres területén megújultak a sétányok, a terület domborzati adottságait kihasználva kilátópont létesült, lépcső épült a terület középső részének könnyebb megközelíthetőségére, valamint a közvilágítás is az igényeknek megfelelő lett. A környezeti fenntarthatóság érdekében ökológiai alapú csapadékvíz-kezelés valósult meg.

Átadták megújult Tállya utcai parkot: a játszótér új, modern gumiburkolatot kapott, pingpongasztalt telepítettek és bővült a felnőtteket kiszolgáló kültéri fitneszeszközök száma
Átadták megújult Tállya utcai parkot: a játszótér új, modern gumiburkolatot kapott, pingpongasztalt telepítettek és bővült a felnőtteket kiszolgáló kültéri fitneszeszközök száma
Fotó: hegyvidek.hu

Külön érdekességként számoltak be arról, hogy az ottani óvodával együttműködésben a parkban egy olyan kis kertet alakítottak ki, amelyet az óvodások saját gondozásba vettek.

A közlemény szerint Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester az átadáson elmondta, hogy a Tállya park újjászületése közös érdem a környéken élőkkel, s a közösségi tervezést jó példának tartja az önkormányzat és a hegyvidékiek közötti együttműködésben.

Kapcsolódó írásaink

Park a főváros szívében

ĀBudapesti leltár 3. Aki legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten, és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a külsőleg teljesen megújult területet bevették a fővárosiak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom