Belföld

Nacsa: Trócsányi kinevezése a Soros-terv útjában áll

Trócsányi László uniós biztosi kinevezése a Soros-terv útjában áll, ezért támadják a bevándorláspárti erők - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője a kormánypártok véleményét ismertetve csütörtökön Budapesten.

Nacsa: Trócsányi kinevezése a Soros-terv útjában áll
Nacsa Lőrinc
Fotó: MH

 Nacsa Lőrinc kifejtette: ahogy arra számítani lehetett, a bevándorláspárti erők máris támadni kezdték Trócsányi László biztosi kinevezését. Az egyik nagy Soros-szervezet az Európai Parlamentben is össztűz alá vette a biztosjelöltet, követelve, hogy ne szavazzák meg Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosnak.

Október 1-jén hallgatja meg Trócsányit az EP külügyi bizottsága
Október 1-jén kora este hallgatja meg Trócsányi Lászlót az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága - erősítette meg a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete.
A testület csütörtökön véglegesítette a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendjét, amelynek értelmében először a szlovák Maros Sefcovic kerül sorra szeptember 30-án, míg utolsókként, október 8-án a három ügyvezető alelnök, a lett Valdis Dombrovskis, a dán Margrethe Vestager és a holland Frans Timmermans.
A szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosának számító Trócsányi meghallgatása a második napon este fél 7-kor kezdődik, és rá is háromórás kérdezz-felelek vár, amellyel a képviselők a jelöltek alkalmasságát kívánják felmérni.
A novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságba jelölt tagokat a nekik szánt területtel foglalkozó parlamenti szakbizottságok hallgatják majd meg.
Az első meghallgatások után a frakciók koordinátorai legalább kétharmados többséggel akár azonnal is jóváhagyhatják az érintetteket, akik ennek hiányában azonban további kérdéseket kaphatnak írásban vagy újra meg kell jelenniük a testület előtt, amely ez esetben végül egyszerű többséggel fogadhatja el őket.
Ezen fázisban nem számít szokatlannak egyes jelöltek vagy tárcák elutasítása.
Az esetleges második, illetve jelöltcsere esetén újabb első meghallgatásokra október 14-én és 15-én kerülhet sor.
Az Elnökök Értekezlete október 17-én értékeli az eredményeket.
A testület végleges összetételét tükröző listáról október 23-án szavaznak a képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén.
Végül pedig az EU-tagországok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot.

A KDNP-s politikus úgy értékelt: Trócsányi László kinevezése a Soros-terv útjában áll, ezért támadják őt a bevándorláspárti erők. Pontosan tudják, hogy a neki szánt pozíció és portfólió kulcsfontosságú a migráció szempontjából is - mondta Nacsa Lőrinc.

Trócsányi László bővítésért felelős biztosként sokat tehet azért, hogy a nyugat-balkáni országokat stabilizálhassák, megerősítve az ottani határvédelmet megállítsák a migrációt - fűzte hozzá, kiemelve: a bevándorláspárti erőknek azonban ez nem érdeke, azt akarják, hogy a Balkán instabil legyen, a határok nyitva maradhassanak, és a balkáni útvonalon keresztül a migránsok könnyedén bejuthassanak Európa belsejébe.

Felháborító, hogy a Soros-hálózat immár sokadjára ismét be akar avatkozni az uniós döntéshozatalba - jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki lehangolónak nevezte, hogy a magyar ellenzéki pártok is támadják a magyar jelöltet. Gyurcsányékkal az élen ezúttal is a bevándorláspárti erőket szolgálják és nem a magyar érdekeket - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Kérdésre arról, hogy Macron francia elnök olasz kollégájával a migránsok kötelező szétosztásáról egyeztet, azt mondta: az új baloldali bevándorláspárti olasz kormány megpróbálja megszüntetni azt a határvédelmet, amit korábban Matteo Salvini  belügyminiszterként felállított. Az olasz kormányfő és külügyminiszter mindezt most egyértelműen lebontaná, és ehhez nemzetközi segítséget is kap. A magyar kormány eddig is elutasította a kötelező kvótát és ezután is mindent megtesz a megakadályozására - szögezte le a KDNP-s politikus.
 

Kapcsolódó írásaink