Belföld

Gulyás Gergely: Szeretnénk, hogy sokan felismerjék a kisebb települések élhetőségét

Átadták a járási hivatal új épületét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban csütörtökön.

Gulyás Gergely: Szeretnénk, hogy sokan felismerjék a kisebb települések élhetőségét
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) átadja a Nyírbátori Járási Hivatal jelképes kulcsát Éliás Tünde hivatalvezetőnek (b) a hivatal új épületének avatásán
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az ünnepségen a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a több mint félmilliárd forint értékű, nagyobb részt hazai forrásból és uniós támogatásból megvalósult beruházásról elmondta, a hivatal munkatársai méltó és modern körülmények között fogadhatják az ügyfeleket, ez pedig az állam viszonyulását is mutatja a saját ügyeiket intéző polgáraihoz.

Beszédében emlékeztetett, a kormányhivatali épületek felújításai még az elmúlt kormányzati ciklusban kezdődtek el, de a közigazgatásban a 2010-es év hozta el a valódi korszakváltást. Ekkor határozta el a kormány, hogy világossá teszi: vannak a helyi, önkormányzati közügyek, valamint vannak a helyben, de a kormányhivatalokon és a járási hivatalokon keresztül elintézendő, az államhoz delegált közügyek - tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta, a járási közigazgatási szint 80-as évekbeli megszüntetése nagyban hozzájárult a falvak elnéptelenedéséhez, a falusiak városba költözéséhez, ezért a járási rendszer visszaállítása rendkívül fontos lépése volt a kormánynak.

„Mi azt szeretnénk”, hogy sokan felismerjék a kisebb települések élhetőségét, ezért indította el a kabinet a Magyar falu programot, amelynek célja a jó közszolgáltatási színvonal kialakítása a falvakban - fogalmazott a miniszter.

Szavai szerint a lassan nyolc éve működő közigazgatási rendszer vezetői jól együttműködnek az adott térség választott képviselőivel, ez pedig elengedhetetlen a nyírbátorihoz hasonló beruházások megvalósításához.

Román István megyei kormánymegbízott az ünnepségen elmondta, a korábban a városi rendőrkapitányság székhelyeként szolgáló épületet a beruházás keretében teljesen felújították, ide költözött a megyei kormányhivatal - az eddig a nyírbátori városházán működő - élelmiszerbiztonsági, gyámügyi, népegészségügyi és építésügyi osztálya.

Az avatáson beszédet mondott Éliás Tünde hivatalvezető és Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője, az épületet a történelmi egyházak képviselői áldották és szentelték meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom