Belföld

Helló, Budapest! - 6. rész

Új, rendhagyó videó-sorozatot indítottunk a Magyar Hírlap online felületén Helló, Budapest! címmel. A hibákról, a sokszor minden igazság alapot nélkülöző negatívumokról túl sokat hallani az ellenzéki médiumokban, ám arról, hogy hol tart most fővárosunk, valamiért kevesebb szó esik. Talán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami jó, az nem említésre méltó.

Helló, Budapest! - 6. rész
Videó-sorozatunk hatodik részében annak jártunk utána, hogyan vált Budapest fürdő-nagyhatalommá
Fotó: MH

Mi ezzel nem értünk egyet, célunk pedig nem kevesebb, mint - a teljesség igénye nélkül - megmutatni, felvillantani, milyen ma Budapest, honnan hová jutott el az elmúlt évtizedben, mi kapott új külsőt és milyen új lehetőségeket rejt magában.

Nem véletlen, hogy a teljesség igénye nélkül készítettük a sorozatot, a koncepció összeállításakor döbbentünk rá, hogy szinte lehetetlen bemutatni minden változást, így a témánk jóformán kimeríthetetlen. Éppen ezért gyűjtésünk a Magyar Hírlap nyomtatott felületén is zajlik, Budapesti leltár címmel.

A videók hétről hétre jelennek meg online felületünkön, így érdemes minket folyamatosan követni. Tematikus sorozatunkban pedig nem csak mi, hanem intézményvezetők, építészek, mérnökök, polgármesterek és maguk a budapestiek mondják el, milyennek látják ma a fővárosunkat.

Objektum doboz

Videó-sorozatunk további részeit ide kattintva tekintheti meg!

Kapcsolódó írásaink

Helló, Budapest!

ĀÚj videó-sorozatunkban megmutatjuk, miért jó Budapesten élni, és ehhez milyen változásoknak kellett történnie az elmúlt egy évtizedben - MH-VIDEÓ

Helló, Budapest! - 5. rész

ĀVideó-sorozatunk ötödik részében annak jártunk utána, hogy miként lett Budapest Európa sportfővárosa - MH-VIDEÓ

Helló, Budapest! - 4. rész

ĀVideó-sorozatunk negyedik részében a ma már ismét Széll Kálmán nevét viselő egykori Moszkva térre látogattunk el, hogy megnézzük, miként újult meg Buda egyik legfontosabb közlekedési csomópontja - MH-VIDEÓ