Belföld

Tarlós egyedül is begyűjtené a szavazatok felét

Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából.

Tarlós egyedül is begyűjtené a szavazatok felét
Tarlós továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A lapunknak eljuttatott felmérésükből kiderül, a kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek, az előző kutatáshoz képest csak a hibahatáron belüli elmozdulások történtek. Karácsony Gergely (42 százalék) nem tudott erősödni, Puzsér Róbert eredménye egy százalékponttal emelkedett (7 százalék), s Berki Krisztián is elérte az egy százalékot. Egyéb mutatók is azt igazolják: nincs főpolgármester-váltó hangulat.

A budapestiek többsége elégedett a főpolgármester eddigi munkájával
Változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István
Fotó: Nézőpont Intézet

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István. A hivatalban lévő városvezető egyedül begyűjtené a szavazatok felét, így a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett. A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András nyilvános sajnálására épített előző kampányhete vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta. Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert. A bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már 7 százalékos eredményt tudhat magáénak.

A budapestiek többsége elégedett a főpolgármester eddigi munkájával
A budapestiek többsége elégedett a főpolgármester eddigi munkájával
Fotó: Nézőpont Intézet

Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával. A fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten. Mindez megnehezíti Karácsony Gergely kormányellenességre építő kampányát - írják.

Kapcsolódó írásaink

Tarlós: Karácsony soha életében nem oldott meg semmit

ĀKarácsony Gergelynek a vitával kapcsolatos viselkedése Gyurcsány Ferenc 2006-os szereplését juttatja a főpolgármester eszébe, szerinte a zuglói polgármester is pont olyan felelőtlenül ígérget, mint annak idején a bukott miniszterelnök

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom