Belföld

Hidvéghi: A magyar kormány élen jár az erdőtelepítésekben

A magyar kormány élen jár az erdőtelepítésekben - tudatta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő közleményében.

Hidvéghi: A magyar kormány élen jár az erdőtelepítésekben
Hidvéghi Balázs: A magyar kormány úgy döntött: további 6000 hektárral növeli a hazai erdőterületek arányát
Fotó: Bodnár Patrícia

A képviselő Strasbourgban, az uniós erdők helyzetéről tartott plenáris vitán kijelentette: „Rohanó világunkban nagy kincs az az alázat és gondolkodásmód, amivel az erdészek bírnak. Miközben ők gondozzák a faji sokféleség fenntartásának egyik zálogát jelentő erdőinket, a világ többségével ellentétben nem 1-2, hanem 20-30 év távlatában gondolkoznak”.

Hozzászólásában Hidvéghi Balázs rámutatott: Magyarország területének több mint egyötöde erdő, illetve az erdősítési program keretében idén tavasszal további 22 millió facsemetét ültettek el az erdészek.

„Erdőink nemcsak otthont, rejtekhelyet, táplálékot biztosítanak állatok és növények millióinak, hanem aktívan hozzájárulnak a környezetükben élő emberek életminőségéhez, a gazdaság és a vidék fejlődéséhez, és nem utolsósorban az éghajlat egyensúlyban tartásához” - hangsúlyozta a képviselő.

Közölte azt is, hogy a magyar kormány úgy döntött: további 6000 hektárral növeli a hazai erdőterületek arányát.  Felszólalását zárva úgy fogalmazott: jó szívvel javasolja a többi uniós ország kormányának, hogy ezt a példát kövessék, és Európa fáival is legalább annyit törődjenek, mint távoli országok erdőségeivel.

Kapcsolódó írásaink