Belföld

Fidelitas: A pécsieknek joguk van tudni az ellenzéki jelölt múltjáról

Tájékoztató kampányt indít a Fidelitas arra emlékeztetve az embereket, hogy több millió tonna fát tüzeltek el a pécsi hőerőműben az ellenzék polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának az irányítása alatt - jelentette be a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke hétfőn.

Fidelitas: A pécsieknek joguk van tudni az ellenzéki jelölt múltjáról
Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart Péterffy Attila ellenzéki polgármesterjelöltről a Mecsekben
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a Mecsek egyik legnépszerűbb turistaútjánál általuk elhelyezett „figyelemfelhívó tábla” előtt beszélt a kampány indulásáról újságíróknak.

Az elnök Péterffy Attiláról azt mondta, ő „annak a Gyurcsány Ferencnek az embere, aki már egyszer tönkretette az országot és annak a baloldalnak a jelöltje, amely már egyszer tönkretette Pécset”.
Péterffy Attiláról tudvalevő - folytatta -, hogy segédkezett a Mecsek erdeinek megtizedelésében, amikor az irányítása alatt lévő pécsi hőerőműben hárommillió köbméternyi fát tüzeltek el.

A pécsieknek jogukban áll tudni, ki és milyen tetteket követően kérné bizalmukat, ezért szórólapokkal, óriásplakátokkal és a közösségi médiában tájékoztató kampányt erről indítanak a jövő héttől - közölte.

Böröcz László felidézte: az ellenzéki polgármesterjelölt hosszú éveken át volt a pécsi erőmű vezetője, abban az időszakban, amikor mecseki fákkal táplálták a kazánokat. A Mecsek a mai napig nem heverte ki azt a pusztítást, amelyet éveken át folytattak az erdeiben, csak azért, hogy a fákból energiát állítsanak elő - jelentette ki. Tarra vágott erdőrészek, facsonkok tanúskodnak az akkori gyakorlatról, nem véletlen, hogy a hétköznapi emberek csak Péterffy-irtásoknak nevezik a környezeti sebeket - fogalmazott.

A Fidelitas-elnök azt mondta, hogy az erdők kiirtásával Péterffy Attila gyorsan és könnyen akarta extraprofithoz juttatni az erőmű külföldi tulajdonosait. Természetvédő civil szervezetek próbálták megakadályozni ezt a gyakorlatot, de mindig falakba ütköztek, mert „Péterffy Attila egyszer sem engedte nekik bevizsgálni a fákat” - mondta a kormánypárti politikus.

Böröcz László felhívta a pécsiek figyelmét arra, hogy mielőtt behúzzák az ikszet, gondolják át, olyan polgármestert szeretnének, aki folytatja a város építését vagy olyat, aki „bizonyította a Mecsekben, hogy mire képes” - fogalmazott.