Belföld

Fidesz: Az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést

Az ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, aztán képviselőik részt sem vettek rajta, ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó - közölte a Fidesz-frakció pénteken arra reagálva, hogy jövő szerdán tartja az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését, amelyen határozatképesség esetén egy klímaügyi határozati javaslatot vitatnának meg.

Fidesz: Az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést
Az ellenzékiek tavaly nem mentek el a saját maguk által kezdeményezett ülésre
Fotó: Youtube

A frakció értékelése szerint az ellenzék csak „botránykeltéssel” foglalkozik.

Kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet - írta a Fidesz-frakció.

A nagyobbik kormánypárt állításait alátámasztja, hogy tavaly december 12-én, miután az ellenzékiek botrányt csináltak a parlamentben - ekkor történt többek között az is, hogy fizikai erővel akadályozták meg Latorcai Jánost, hogy megkezdje az ülésvezetést -, az utcán folytatták a randalírozást, így nem is vettek részt az általuk kezdeményezett vitanapon.

A vitán csak kormánypárti politikusok szólaltak fel, így Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter is. A fenti képen jól látszik, hogy a miniszter felszólalása alatt a mögötte lévő ellenzéki padsorok teljesen üresek.