Belföld

A Fidesz-KDNP I. kerületi választási programja konkrét terveken alapul

A Fidesz-KDNP választási programja az I. kerületben eredményeken és konkrét terveken alapul - jelentette ki Nagy Gábor Tamás jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson csütörtökön Budapesten.

A Fidesz-KDNP I. kerületi választási programja konkrét terveken alapul
Nagy Gábor Tamás jelenlegi polgármester, az I. kerület Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatja be választási programját
Fotó: MTI/Soós Lajos

Sajtótájékoztatóján Nagy Gábor Tamás kiemelte, a program nem ígéretekre épül, ő és csapata konkrét terveken alapuló programmal vágnak neki a választásnak. „Ez egy olyan munka, amely nem hatalomról, megszokott pozícióról szól, hanem arról, hogy mit tehetünk a közösségért” - fogalmazott.

Nagy Gábor Tamás a programpontok között sorolta a környezetvédelmet, a tudatos városfejlesztési stratégiát, a családok támogatását, az idősbarát intézkedéseket, az egészségügyi fejlesztéseket, a sportolás elősegítését, valamint a hagyományok ápolását, az épített örökség védelmét és a kulturális értékek átadását.

Megítélése szerint a következő évek nagy kihívása a környezetvédelem ügye lesz. A kerületi önkormányzat Budapesten elsőként fogadta el a klímastratégiáját - mondta, és hozzátette, hogy élen jártak az elektromos városi autózás promotálásában, elsőként vásároltak elektromos autókat, elsőként vezették be a zöld rendszámú ingyenes parkolást, valamint a városüzemeltetésben az elektromos takarító gépek, járművek használatát részesítik előnyben.

Nagy Gábor Tamás elmondta, mindezek mellett egyúttal szemléletváltásra is szükség van, kiadványokkal segítenék elő a tudatos fogyasztást.

A tudatos városfejlesztési stratégiáról szólva hangsúlyozta, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő műemlék házakon szükséges felújítások nagy részét elvégezték, továbbá támogatják a társasházakat ilyen munkák elvégzésében.

A városfejlesztési tervek között említette a Batthyány tér felújítását, valamint a Kapisztrán tér és a Táncsics Mihály utca burkolatának rendbetételét. A jövő év végén készülhet el a Krisztina tér 1. szám alatti ház teljes felújítása, ahol a Márai Sándor Kulturális Központnak adnak majd helyet.

Nagy Gábor Tamás elmondta azt is, hogy január elsejével 100 ezer forintra emelték a születési támogatás összegét, tervezik egy új bölcsőde kialakítását, fejlesztik a játszótereket, valamint megújítják a sportpályákat. Közölte, létre kívánnak hozni Krisztinavárosban, a Logodi utcában egy  21. századi körülményeket biztosító idősek otthonát.

Nagy Gábor Tamás elmondta, megújult a gyermekorvosi rendelő a Mikó utcában és felújítják a Markovits utcai rendelőt is. Ezek mellett a háziorvosi rendelőket is rendbe teszik.

A polgármester megjegyezte azt is, hogy a kerületi önkormányzat nagyon jól tud együttműködni a fővárossal és a kormánnyal. A 2010 előtti időszakban sok vitájuk volt a fővárosi vezetéssel, amely nem akarta a szükséges felújításokat elvégezni a nekik nem tetsző kerületekben, és ezért kellett például annyit várni a vári utak és a Mátyás-templom rendbehozatalára - mondta.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit.

Kapcsolódó írásaink