Belföld

Félrement gyurcsányista vádaskodások

Karácsony Gergely máig nem adta meg a tervezés alatt álló új metrószárnyvonalhoz szükséges hozzájárulásokat

Az Egészségügyi Szakrendelő felújításának, bővítésének tervezése már 2017 óta folyik, a kivitelezést a tervek függvényében, 2020-ban tudja elkezdeni a kerület – reagált a DK-s Gy. Németh Erzsébet Népszava-interjújára a rákosmentei önkormányzat.

Utaltak arra is, hogy a kerületi vezetés kezdeményezésére a BKK valósította meg a Rákoskeresztúri autóbusz-folyosó kialakítása és a XVII. kerület, Pesti út felújítása című projektet, amelynek célja a városközpont és az Örs vezér tere, illetve a belváros közötti gyorsabb, megbízhatóbb, az esélyegyenlőséget is lehetővé tevő közösségi közlekedés biztosítása.

Az elmúlt tizenhárom évben ugyanakkor nem volt lehetőség a metrószárnyvonal megépítésére, hiszen 2006-tól 2014-ig a 4-es metró vitte el az ehhez szükséges forrásokat, ezt követően a Demszky-féle városvezetés által elhanyagolt M3-as metró felújítása kötötte, illetve köti le a kapacitásokat – mutattak rá az ezzel kapcsolatos kifogások kapcsán. A DK-s fővárosi képviselő ráadásul meg sem szavazta a Budapesti Mobilitási Tervet, amelyben kiemelt fővárosi beruházásként szerepel a hiányolt projekt.

„A metrószárnyvonal tervezése tehát Gy. Németh Erzsébet áldozatos munkája ellenére is folyamatban van, egyetlen komoly kockázat a projekttel kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester, aki korábban támogatásáról biztosította a fejlesztést, 2019-es levelében Zugló érde-keivel ellentétesnek nevezte a projektet, amihez a szükséges kerületi hozzájárulásokat a mai napig nem adta meg.

Úgy tűnik, jelenleg két komoly kockázata van a metrószárnyvonal megépítésének: az egyik Karácsony Gergely, a másik Gy. Németh Erzsébet” – írták.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom