Belföld

Alapjogokért Központ: Trócsányi László kiváló jelölt az Európai Bizottságba

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter "kiválóan alkalmas" jelölt az európai bizottsági (EB-) tagságra - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Alapjogokért Központ: Trócsányi László kiváló jelölt az Európai Bizottságba
A Trócsányi ellen indított politikai támadások oka Magyarország elmúlt években folytatott szuverenitást védő politikája
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Trócsányi Lászlónak tudományos, szakmai és politikai életútja, egykori alkotmánybírói, nagyköveti és miniszteri pozíciói alapján megkérdőjelezhetetlen helye van a bizottságban. Az ellene indított politikai támadások oka Magyarország elmúlt években folytatott szuverenitást védő politikája, ezért akarnak bosszút állni a bevándorláspárti erők - mondta az igazgató az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

Hozzátette: Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök nagy esélye, hogy szakítson elődje, Jean-Claude Juncker politikájával és visszatérjen a korábbi szerepfelfogáshoz, amely szerint a bizottsági elnök feladata a tagállamok közötti jótékony közvetítés.

Vannak kedvező jelek, például az, hogy Ursula von der Leyen megértést, empátiát emlegetett Közép-Európával kapcsolatban, és vannak kedvezőtlenek, például a szélsőségesen liberális női kvóta elvárása a tagállamoktól a biztosi pozíciókra jelölés során - jegyezte meg Szánthó Miklós.

Kapcsolódó írásaink