Belföld

Kövér László vezető orosz politikust fogadott

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben fogadta Nyikolaj Fjodorovot, az Oroszországi Föderáció Szövetségi Gyűlése Szövetségi Tanácsának első elnökhelyettesét - közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn.

Kövér László vezető orosz politikust fogadott
Kövér László házelnök (b) fogadja Nyikolaj Fjodorovot, az orosz parlament felsőházi alelnökét az Országház Pázmándy Dénes termében
Fotó: MTI/Soós Lajos

A megbeszélésen Kövér László kijelentette: Magyarország kiemelt szerepet tulajdonít a két ország parlamenti együttműködésének, és érdekelt a további lehetséges együttműködési területek megkeresésében, amit - mint a házelnök fogalmazott - „számtalan esetben a törvényhozók közötti jó viszony lendíti előre”.

Kövér László rámutatott: noha tavaly növekedett a kereskedelmi forgalom, mind a gazdaság mind az agrárium területén vannak további kiaknázatlan lehetőségek.

Az Országgyűlés elnöke egyúttal köszönetét fejezte ki Nyikolaj Fjodorovnak -, aki egyben a Szövetségi Tanács orosz-magyar baráti tagozatának elnöke - a magyar ügyek iránti folyamatos támogatásáért, a józan párbeszédre és az együttműködésre való nyitottságáért.

„Hazánk célja a kölcsönös tisztelet és pragmatikus együttműködés talaján fenntartani és fejleszteni a kétoldalú kapcsolatainkat” - fogalmazott a házelnök.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom