Belföld

Fidelitas: Karácsony Gergely nem ismeri Budapestet

Karácsony Gergely egyszerűen nem ismeri Budapestet, folyton "eltéved", ezért nem szabad rábízni a "nemzet fővárosát" - mondta Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Fidelitas: Karácsony Gergely nem ismeri Budapestet
„Karácsonyra nem szabad rábízni a nemzet fővárosát”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz ifjúsági szervezetének politikusa úgy fogalmazott, Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmatlansága újabb és újabb területeken nyilvánul meg, újabb tantárgyból bukott meg.

„Azt eddig is tudtuk, hogy kihívásokkal küzd a matematika területén. Elég csak arra gondolni, hogy nyereségként magyarázza az egymilliárd forintos veszteséget elérő parkolási botrányt” - fejtette ki Borbély Ádám.

Kiemelte, az is ebbe a körbe tartozik, hogy a „rossz gazdálkodás miatt Zuglót egy kétmilliárdos hitelkeret tartja lélegeztetőgépen”.

A Fidelitas budapesti elnöke elmondta, öt éve, amikor Karácsony Gergely a helyiek segítsége nélkül nem tudott volna megmutatni Gyurcsány Ferencnek egy iskolát, azt gondolták, majd belejön. „De a helyzet csak romlott” - jelentette ki.

Borbély Ádám a sajtótájékoztatón levetített egy videót, amelyen Karácsony Gergely korábbi nyilatkozatainak részletei láthatók.

A felvételt ismertetve hangsúlyozta, Karácsony Gergely egy interjújában „zavarba ejtő magabiztossággal állítja, hogy Csepel Észak-Pesten van”. Egy másik nyilatkozatról pedig elmondta, „ennél is kínosabb”, hogy Karácsony Gergely „zuglói polgármesterként a Városligettel sincs képben”, szerinte ugyanis ott a helye a Nemzeti Múzeumnak.

„Az már csak mellékes, hogy Isztambult Törökország fővárosának állította be” - tette hozzá Borbély Ádám.
 

Kapcsolódó írásaink

Tovább titkolóznak Karácsonyék

ĀSem a lejárt követelésekről, sem a parkolási bevételekről és kiadásokról, sem a belső ellenőrzés eredményeiről nem hajlandó tájékoztatást adni a zuglói önkormányzat vezetése