Belföld

Elektromosroller-flottát alakítana ki Hódmezővásárhelyen Grezsa István

Háromszáz elektromos rollerből álló flotta kiépítését tervezi Hódmezővásárhelyen Grezsa István (független) polgármesterjelölt.

Elektromosroller-flottát alakítana ki Hódmezővásárhelyen Grezsa István
Grezsa háromszáz elektromos rollerből álló flotta kiépítését tervezi
Fotó: MH

A politikus pénteken az alföldi településen tartott sajtótájékoztatóján - melyre maga is egy elektromos rollerrel érkezett - azt mondta, Hódmezővásárhely óriási város, csaknem 50 ezer hektár a közigazgatási területe, ezért nehéz megszervezni a közlekedést.

Jelentős változást hoz majd a tram-train elkészülte - a tervek szerint 2021 szeptemberére - amely félórás villamosúttal összeköti Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát - közölte a polgármesterjelölt.

Grezsa István bejelentette, a tram-train környezetbarát beruházásához csatlakozva elektromosroller-rendszer kiépítését tervezi, amely elsősorban a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó.

A politikus kifejtette, Európa egyik legolcsóbban működtethető elektromosroller-flottáját szeretné Hódmezővásárhelyen kialakítani. A városban több ponton elhelyezett eszközöket mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehetne bérelni.

A teljes rendszer 2021 szeptemberétől működne, de a próbaüzem már jövőre elkezdődhetne - tudatta Grezsa István.

Hódmezővásárhely a kerékpárok városa, csaknem 70 ezer bicikli van a helybeliek tulajdonában. A rollereket nem a kerékpárok helyett, hanem azok mellett használnák - mondta a politikus.

A város kiválóan alkalmas az új szolgáltatás bevezetésére, hiszen belterületen 32 kilométer, külterületen 50 kilométer kerékpárút van, és a Modern városok program keretében további 117 kilométer építését tervezik - közölte a polgármesterjelölt.

A 14 évesnél idősebb érdeklődők 12 rollert hétfőtől ingyenesen kikölcsönözhetik a polgármesterjelölt irodájában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom