Belföld

A választók megtévesztése miatt bírósághoz fordul az Összefogás Pécsért Egyesület

A választók megtévesztése miatt a bírósághoz fordul a 2002-ben alakult, civilek alkotta Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke, mert az ellenzék bizonyos jelöltjei szerinte nem vállalják az emberek előtt párthovatartozásukat.

Kővári János pénteken újságíróknak elmondta: a városban az ellenzéki pártok jó része a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) elnevezésű „fedőszervezet” neve alatt indítja jelöltjeit, mert szerinte az egyes pártok és képviselőjelöltjeik „szégyellik hovatartozásukat, az elmúlt években lejáratódott pártjaikat”.

Az ÖPE négy - Kővári János szerint „bizonyíthatóan pártokhoz köthető vagy párttag” - képviselőjelölt és az MPE által indított polgármesterjelölt, Péterffy Attila nyilvántartásba vétele kapcsán adott be fellebbezést a Pécsi Ítélőtáblára.

A helyhatósági választásokon a Fidesz-KDNP-vel választási szövetségben szereplő szervezet vezetője kifejtette: Péterffy Attila „január óta független polgármesterjelöltként hirdeti magát minden fórumon és számos hirdetésben”, ezzel szemben a Mindenki Pécsért Egyesület jelölőszervezet képviseletében indulna a választásokon. A négy képviselőjelölt pedig bizonyíthatóan pártokban politizált az elmúlt időszakban vagy pártok képviselőjeként volt a közgyűlés tagja - fűzte hozzá.

Kővári János szerint Mellár Tamás, az MPE alapítója egy korábbi sajtónyilatkozatában el is árulta: „képviselőjelöltjeik megválasztásuk esetén újra pártjaik színeiben foglalnak majd helyet a városi közgyűlésben”. Emlékeztetett: Mellár Tamás függetlenként indult a 2018-as parlamenti választásokon, majd - „függetlenségét feladva” - rögtön a Párbeszéd-frakció tagjává vált.
 

Kapcsolódó írásaink