Belföld

Álhír terjesztéséért feljelentést tett a II. kerület polgármestere

Álhír terjesztéséért feljelentést tett Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere, miután ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról - írta a városrész önkormányzata szerdán lapunknak eljuttatott közleményében.

Álhír terjesztéséért feljelentést tett a II. kerület polgármestere
Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere
Fotó: langzsolt.hu

A kerületben ismeretlenek több helyen dobtak be az önkormányzat nevében a postaládákba szórólapokat, amelyeken azt állították, hogy szeptember közepén ki lehet tenni a lomokat.

Ezzel szemben az önkormányzat éppen a múlt héten tájékoztatta a lakosságot, hogy - a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) egyeztetve - a lomtalanítás időpontja idén decemberre csúszik, mivel ősszel kerületszerte útfelújítások zajlanak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart, valamint balesetveszélyes helyzeteket okozna - emelték ki.

Közölték azt is, hogy a polgármester elítéli az esetet, a II. kerületi önkormányzat pedig felszólítja a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében. Felelős közéleti szereplő nem lehet partner a lakosság megtévesztésében, vészhelyzetek teremtésében - írják. A polgármester elítéli, hogy bárki káoszt okozzon a kerületben.

Mint a közleményben áll, a helyi önkormányzat idén is kiemelt feladatának tekinti, hogy a lomtalanítás a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon az ott élők számára. Minden esztendőben a városrendészet teljes állománya segíti 24 órás közterületi jelenléttel az FKF munkáját a lomok kihelyezésének időszakától azok maradéktalan elszállításáig.

Kapcsolódó írásaink