Belföld

Mentegetni próbálta a szexuális zaklatással vádolt Donáth Lászlót a HVG, de nem sikerült

A hvg.hu megtalálta azt az asszonyt, aki feljelentést tett Donáth László lelkész, korábbi MSZP-s képviselő ellen. Az „oknyomozó” riport megpróbálta bemártani az ügyet kirobbantó TV2-t, valamint mentegetni Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapját, de végül kiderült, hogy minden, ami megjelent a csatornán, igaz.

Mentegetni próbálta a szexuális zaklatással vádolt Donáth Lászlót a HVG, de nem sikerült
Donáth László ellen a rendőrség is nyomoz
Fotó: MH

Mint ismert, Donáth Lászlót a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik női dolgozója feljelentette szexuális zaklatás és testi bántalmazás miatt. Ezt követően pedig többen is kitálalták a hatalmával visszaélő szocialista lelkész botrányos viselkedéséről. Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított, az evangélikus egyház pedig a felekezethez beérkező panaszok miatt belső vizsgálatot kezdeményezett Donáth ellen.

A balliberális média természetesen minden erejével azon volt, illetve van, hogy megpróbálja mentegetni a korábbi MSZP-s képviselőt, erre tett most egy kísérletet a HVG is, ami megtalálta a lelkészt feljelentő asszonyt, csakhogy az interjúból kiderült, hogy minden, ami az ügyet kirobbantó TV2-n elhangzott, igaz.

„Fogdosott, alám nyúlt, megfogta a melleimet. De ha nincs róla bizonyíték, úgysem hittek volna nekem” - mesélte a takarítónő, aki már régóta félve járt be dolgozni és egy kisebb hibája miatt Donáth László egyszer bántalmazta, két kézzel fojtogatta őt, ezért tett feljelentést június közepén.

„Két kézzel torkon ragadott, majd erősen megszorította a nyakamat, és így tartotta jó ideig, miközben a kocsiról beszélt. Hogy ezt viccnek szánta vagy komolyan gondolta, nem tudni, de én nagyon megijedtem, és sírva is fakadtam” – szó szerint így írta le a nő a bántalmazást abban a hivatalos panaszban, amit az otthon igazgatója a feljelentés napján vett át tőle.

Egy másik iratban az a részlet is szerepel, hogy Donáth azt kérdezte tőle, „volt-e már megszorongatva”, mielőtt állítása szerint így tett. A történtek után sírva hívta fel élettársát, aki biztatta, jelentse az akkor benn tartózkodó felettesének, de az elintézte azzal, hogy tegyen panaszt, illetve fel is mondhat, de ezt nem szeretnék, mert „jó munkaerő”.

A takarítónő állítása szerint Donáth korábban sem bánt vele megfelelően, „előfordultak más típusú zaklatások, szexuális irányú célozgatások, mely nem lett jelentve”, illetve „fogdosás és perverz ajánlatok”.

A HVG-nek tehát ezzel a interjúval nem sikerült kimentenie Donáth Lászlót, és ugyan megkérdőjelezik, hogy a TV2 honnan jutott hozzá az információkhoz, azoknak a valóságtartalmát nem sikerült megcáfolni.

Kapcsolódó írásaink