Belföld

Tarlós István népszerűbb, mint Karácsony és Puzsér együttvéve

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Tarlós István főpolgármester népszerűsége nagyobb, mint a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelyé és a független Puzsér Róberté együttvéve.

Tarlós István népszerűbb, mint Karácsony és Puzsér együttvéve
A Nézőpont Intézet kutatása szerint a jelenlegi főpolgármesterre még az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó lenne átszavazni
Fotó: Bodnár Patrícia

Az intézet augusztus 23. és augusztus 27. között Budapesten ötszáz fő telefonos megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a jelenlegi főpolgármester 51, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak hat százalékának támogatásában bízhat. 

Tarlós István a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt
Tarlós István a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt
Fotó: Nézőpont Intézet

A megkérdezettek 62 százaléka szerint Tarlós István lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak, míg Karácsony Gergely csak 9 százalékuk szerint tudna megfelelő forrást biztosítani Budapestnek.

Emellett az ellenzéki válaszadók 56 százaléka szerint is Tarlós István tudná a legtöbb pénzügyi erőforrást előteremteni. 

a
A megkérdezettek 62 százaléka szerint Tarlós István lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak
Fotó: Nézőpont Intézet

A kormánnyal magát szembehelyező Karácsony Gergely esélyeit csökkenti az is, hogy a fővárosban élők többsége (58 százalék) szerint az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében, és csak 30 százalék véli úgy, hogy jó döntés a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás.

A Nézőpont Intézet szerint az adatok arra utalnak, hogy Tarlós Istvánra az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó lenne átszavazni.
 

Kapcsolódó írásaink