Belföld

A kormány támogatása nyomán aszfaltoznak Újpesten

A kormány 320 millió forintos támogatása nyomán hét földút, összesen 1,6 kilométernyi szakaszon kap aszfaltburkolatot Újpesten - jelentette be a IV. kerület polgármestere pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a támogatás elnyeréséhez szükség volt az önkormányzat stabil gazdálkodására is, hiszen a terület csapadékvíz elvezetésének kiépítésével együtt, mintegy 800 millió forintból készül el beruházás.

Ez azt jelenti, hogy a kerület, 500 millió forintot használ fel saját forrásból a fejlesztésre - tette hozzá. A támogatás elnyeréséhez a vonatkozó kormányrendelet módosítására volt szükség, hiszen miközben az ingatanok Újpesten az útpályák már Pest megyében találhatóak - hangzott el.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos arról beszélt, hogy a fővárosi földutak aszfaltozását célzó program másfél éve budapesti fideszes polgármesterek kezdeményezésére indult és a kormányzat az idei költségvetésben, közel 10 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá a program végrehajtására.    Az első körben 14 kerület 6 milliárd forintot nyert az utak aszfaltozására, a második körben pedig 2,2 milliárd forintot használhat fel 6 önkormányzat, a  maradék, több mint egymilliárd forintra további pályázatot írnak ki - mondta a miniszteri biztos.

Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy soha annyi fejlesztés nem történt Újpesten, mint amióta Wintermantel Zsolt vezeti a városrészt. Ezért is fontos, hogy az önkormányzati választásokat követően a jelenlegi városvezető tudja folytatni a munkáját - mondta a politikus.
 

Kapcsolódó írásaink

A Rákóczi Szövetség 9000 iskolakezdőt köszönt

ĀA Rákóczi Szövetség arra törekszik, hogy az egyes ösztöndíj átadási ünnepségeken a program támogatói is jelen legyenek, és ebben a formában is kifejezzék szolidaritásukat és bátorításukat