Belföld

Sportparkok építésével bővül a Magyar Falu Program

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány 2 milliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar Falu Program  keretében - olvasható a miniszterelnökség közleményében. 

Sportparkok építésével bővül a Magyar Falu Program
Gyopáros Alpár
Fotó: MH

A programért felelős Gyopáros Alpár kormánybiztos az érintett települések vezetőivel folyamatosan egyeztet a falvak igényeiről, a támogatási célok bővítéséről. A visszajelzések nyomán nyílt meg az új sportfejlesztési lehetőség közel kétszázötven 5000 lélekszám alatti település számára.

A támogatási program keretében korábban már bevált konstrukció szerint az A és B típusú sportparkok 40, illetve 70 m2 alapterületen az egészséges életmódot, a mindennapi testmozgás elősegítését szolgálják. A kormány célja, hogy a mindennapos sportolás lehetőségét minden településen elérhetővé tegye, ehhez ezekkel a könnyen hozzáférhető és ingyenesen használható létesítményekkel kíván hozzájárulni. A korábban tartaléklistára került települések a napokban kapják meg az értesítést, hogy a Magyar Falu Program keretében lehetőséget kapnak a megálmodott fejlesztés megvalósítására, 239 önkormányzat 40 m2-es, további 7 önkormányzat pedig 70 m2-es sportparkot alakíthat ki.

A Magyar Falu Program célja a kistelepüléseken élők életminőségének folyamatos javítása, a lakosság elvándorlásának megállítása, illetve a gyermekvállalási hajlandóság támogatása. 

Kapcsolódó írásaink