Belföld

A rezsiutalvány nagyon sok család helyzetén és közérzetén javít

A rezsiutalvány nagyon sok család helyzetén és közérzetén javít - mondta a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.    

A rezsiutalvány nagyon sok család helyzetén és közérzetén javít
„Míg 2010 előtt a nyugdíjellátás fenntarthatósága újra és újra kérdésessé vált, a 2010 utáni kormány "túlteljesítette" azt az ígéretét, hogy garantálja a mindenkori nyugdíjak értékállóságát”
Fotó: MH

Semmelweis Ferenc hangsúlyozta: az intézkedés bizalmat ad a nyugdíjellátás rendszere iránt. Egyúttal azt is bizonyítja, hogy a kormány betartja a korábban az időseknek tett ígéreteit.

Álláspontja szerint minden nyugdíjas örül pénzügyi helyzete javításának, de ez leginkább azoknak jelent igazán nagy segítséget, akiknek alacsony a juttatása. 

Felidézte: míg 2010 előtt a nyugdíjellátás fenntarthatósága „újra és újra kérdésessé vált”, a 2010 utáni kormány „túlteljesítette” azt az ígéretét, hogy garantálja a mindenkori nyugdíjak értékállóságát.

Semmelweis Ferenc az M1 aktuális csatornán kedden örömtelinek nevezte, hogy a gazdasági fejlődés eredményeiből immár évről évre részesülnek valamilyen formában a nyugdíjasok.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom