Belföld

Nem hisznek a civilek a pécsi baloldal polgármesterjelöltjének

Továbbra sem hisznek a civilek a baloldal pécsi polgármesterjelöltjének: a Civilek a Mecsekért Mozgalom sajtóközleményt adott ki a Pécsi Tudományegyetem szakértőinek korábbi tudományos állásfoglalásával, a Pannon Hőerőmű által 2008 és 2015 között végzett erdőégetéssel kapcsolatban, amikor a vállalat akkori vezetője, Péterffy Attila regnálása alatt mintegy 3 millió tonna fát égettek el, tudatta a PécsMa.hu.

Nem hisznek a civilek a pécsi baloldal polgármesterjelöltjének
Egy 300 éves tölgy rönkje
Fotó: pecsma.hu

A közlemény, melyet Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője jegyez, részletesen rámutat, hogy milyen módon károsította meg a baloldal polgármesterjelöltje még a Pannon Hőerőmű igazgatójaként a természetet. A kommüniké állításait számokkal támasztja alá, s közzétesz egy olyan állásfoglalást is, melyet még 2007-ben jegyzett hat szakember, akik a PTE Biomassza-projektben dolgoztak.

Ebben az állásfoglalásban az ökológusokból és fizikusokból álló csapat egyöntetűen aggályait fejezte ki a Hőerőmű működését illetően, megállapították, hogy a kazánok évente 420 ezer tonna fát tüzelnek el.

Emlékezetes, hogy Péterffy Attila a nyáron előadást tartott, melyben kifejtette, büszke arra, amit a Pannon Hőerőmű vezetőjeként elért.

Vicze Csilla ugyanakkor már korábban elmondta: a Civilek a Mecsekért Mozgalom és a Civilek a Zengőért Mozgalom hiába kérte 2009-ben, 2011-ben és 2012-ben is levélben a famennyiség minőségi, mennyiségi és származási helyének ellenőrzésének lehetőségét, hogy a beléptetés kontrollját szúrópróbaszerűen biztosítsák, ezt Péterffy soha nem engedte meg.

A baloldali jelölt egyébként a legutóbb a civil kritikákra, és az ezzel kapcsolatos kérdésekre nem reagált érdemben, hanem a saját internetes oldalát ajánlotta, valamint lekezelő módon arra utalt, hogy a mecseki erdőkért aggódó civilek még számolni sem tudnak, így nem lehet velük tárgyalni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom