Belföld

Hollik: A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket

A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket, ezért erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből - mondta a Hollik István kormányszóvivő pénteken, a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendeletről.

Hollik: A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket
Minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban részesülő érintett még a fűtési szezon előtt megkapja a támogatást - mondta Hollik István
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A politikus az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta: a második negyedéves adatok szerint Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket.

Az összesen kilencezer forint értékű utalványok 2020 márciusáig használhatók fel; azokat a posta szeptember végéig kikézbesíti. Így minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban - rehabilitációs járadékban, özvegyi nyugdíjban - részesülő érintett még a fűtési szezon előtt megkapja azokat - tette hozzá. A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásáról Hollik István elmondta, hogy a versenyszféra gyorsabban „szívja el” a munkaerőt, mint ahogy kormány számított rá, és az emiatt megmaradó forrásból finanszírozzák ezt.

Hollik István Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatójának filmügyi kormánybiztossá történő kinevezéséről azt mondta: Andy Vajna teljesítménye mérvadó a terület mindenkori kormánybiztosa számára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom