Belföld

A fejlesztések folytatásához kérnek felhatalmazást a Fidesz-KDNP jelöltjei Heves megyében

A fejlesztések folytatásához és az érintett települések fejlődési pályán tartásához kérnek felhatalmazást a Fidesz-KDNP jelöltjei Heves megyében - mondta a város és térsége fideszes országgyűlési képviselője, választókerületi elnök a Fidesz-KDNP megyei kampányindító sajtótájékoztatóján pénteken Egerben.

A fejlesztések folytatásához kérnek felhatalmazást a Fidesz-KDNP jelöltjei Heves megyében
Nyitrai Zsolt
Fotó: MH

Nyitrai Zsolt kiemelte: október 13-án a választópolgárok arról döntenek majd, hogy merre tovább Heves megye. A Fidesz-KDNP felkészült az önkormányzati választásra - tette hozzá.

„Kiváló emberek indulnak a pártszövetség színeiben, illetve függetlenként, a Fidesz-KDNP támogatásával” - fogalmazott a politikus, megjegyezve, hogy minden jelölt komoly szakmai és közéleti tapasztalattal rendelkezik. 

Kijelentette: az elmúlt években a megye „komoly fejlődési pályára állt”: munkahelyek jöttek létre, jelentős fejlesztések indultak el és korszerűsödött a közlekedési infrastruktúra is. Minden területen sok még azonban a tennivaló, a munka folytatásához kérnek további felhatalmazást - mondta Nyitrai Zsolt.

Közlése szerint a Fidesz-KDNP Heves megye 80 településén indít polgármesterjelöltet, akik közül 36-an a pártszövetség színeiben, 44-en pedig függetlenként, a kormányerők támogatásával méretik meg magukat a voksoláson. 

A választás tétje Heves megyében is az, hogy töretlenül folytatódik-e vagy megtorpan az utóbbi időben elindult fejlődés - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Úgy fogalmazott: a megye településeinek pillanatai drágák, fontos, hogy lendületben maradjanak, és erre a Fidesz-KDNP jelöltjei jelentik a garanciát.

Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője arról beszélt: az elmúlt években a pártszövetség csapatot épített, és ezt a csapatot szeretné egyben tartani, erősíteni, velük értékeket megőrizni és gazdagítani a választók felhatalmazásával a következő időszakban. Közölte: Gyöngyösön a pártszövetség támogatásával Klausmann Viktor újságíró, üzletember indul a polgármesteri posztért.

Szabó Zsolt, Hatvan és térsége országgyűlési képviselője kijelentette: az elmúlt ciklust a szakmaiság és a csapatmunka jellemezte, 2010 óta a Heves megyei településeknek és családoknak egyaránt sokkal jobb, átláthatóbb és tervezhetőbb az élete.

Fontosnak nevezte, hogy a megyei közgyűlésben is minél nagyobb arányban jelöltjeik kapjanak bizalmat. Közölte: Hatvanban a kormánypártok Gál Erzsébet polgármesterjelöltet támogatják.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnökjelöltje a tájékoztatón kifejtette: szeretnék, ha Magyarország belátható időn belül az unió legélhetőbb országai közé tartozna, és ennek részeként a Heves megyei településeken is elérné az európai szintet az életminőség. Építkezést, gyarapodást és fejlődést kínálnak a választókkal szövetségben, miközben az ellenzék programja nem más, mint „csatatérré változtatni az önkormányzatokat, hogy ezeket a pozíciókat kihasználva háborúzzanak a kormány és a Fidesz-KDNP parlamenti többsége ellen és teret adjanak a bevándorlásnak” - mondta.