Belföld

Fidesz: Botka még a nemzeti ünnepet is aktuálpolitikai célokra használja

Sajnálattal látjuk, hogy Botka László és csapata augusztus 20-át, államalapító Szent István királyunk ünnepét is aktuálpolitizálásra használja fel - közölte a Fidesz kedden annak kapcsán, hogy Szeged polgármestere bejelentette „pártsemleges” koalícióját.

Fidesz: Botka még a nemzeti ünnepet is aktuálpolitikai célokra használja
Botka László
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Ugyan arra számíthattunk volna az átöltözésben oly jártas szocialistáktól, hogy ismét gúnyát váltanak, de az, hogy az államalapítás ünnepét megpróbálják rövidtávú céljaik szolgálatába állítani, még a megannyiszor leszerepelt magyar baloldaltól is váratlan” - olvasható a közleményben, amelyet Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke jegyez.

Bartók hozzátette: annak ellenére, hogy Szeged jelenlegi polgármestere egy virtigli kampánybeszédet mondott augusztus 20-án, folyamatosan azt hangsúlyozta, „pártsemleges” szövetég sorakozott fel a háta mögött az őszi önkormányzati választásokra.

„E szövetséghez csak annyit fűznénk hozzá, hogy Komjáti Zoltán Gábor és Simon-Fiala Donát, a Jobbik, Ménesi Imre, az MSZP, Koromné Fenyvesi Rózsa, a DK, Kovács Tamás, a Párbeszéd, Szécsényi Rózsa és Kozma József, az MSZP, Molnár Zoltán és Binszky József, a DK, Hekáné dr. Szondi Ildikó, Szénási Róbert, Mészáros Tamás, Tóth Károly, az MSZP, Fehér Attila, az LMP, Nagy Sándor és Mihálik Edvin, a Momentum, Joób Márton, az MSZP, Avramov András pedig a DK képviseletében érkezett a civil összefogásba” - emelte ki a fideszes politikus, aki szerint az meg már csak hab a tortán, hogy a lista első helyét az ős-MSZP-s Szentgyörgyi Pál kapta, illetve „ott sertepertélt a baloldal kampánynyitó rendezvényén a jobbikos Tóth Péter is, akiről azt pusmogják városházi berkekben, hogy alpolgármesterséggel és befutó listás hellyel kínálta meg Botka László parányi támogatásáért cserébe”, ahogyan „más szervezeteket is, akik mögött alig van Szegeden választói támogatottság, mint az LMP, a Párbeszéd”.

Ez az összeborulás Szeged érdekeit nem, kizárólag Botka László helyi hatalmának fenntartását szolgálja - emelte ki a Fidesz politikusa, aki szerint Botka László azzal, hogy ma maréknyi lekötelezettje előtt bejelentette „pártsemleges” koalícióját, s közben „továbbra is csak parttalanul acsarkodott, nem tett mást, csak beszennyezte Szent István királyunk és államalapításunk ünnepét”.
Bartók Csaba szerint Botkáéktól nem várható el, hogy bocsánatot kérjenek, pedig a mai akciójukkal minden jóérzésű magyar embert sértettek vérig.