Belföld

Az ellenzéki álhírgyár most Budapestről hazudott

Újabb ellenzéki fake news-gyár bukott le azzal, hogy teljesen valótlant írt a főváros gazdasági helyzetéről. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a mostani vezetés 2010-ben 188 milliárd forint adósságot örökölt, melyet még a BKV 80 milliárd forintos adóssága, valamint jelentős ingatlan-vagyonvesztés is fokozott. Azonban mára a főváros működése stabil és kiegyensúlyozott, az adósságállománya felére csökkent. A BKV adósságállományát is felszámolták, mutat rá a köommüniké, amely sajtóhirekre adott válaszként született.

A Népszava rosszindulatú, nyilvánvalóan a választási kampány közeledte által inspirált cikkében megfogalmazott állítások helyett a valóság a következő: A Tarlós István által irányított városvezetés 2010-ben 188 milliárd forint adósságot örökölt, melyet még a BKV 80 milliárd forintos adóssága, valamint jelentős ingatlan-vagyonvesztés is tetézett - írja a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal a lapunkhoz eljuttatott közelényében.

Kiemelik, hogy ma a főváros működése stabil és kiegyensúlyozott, az adósságállománya felére csökkent. A BKV adósságállományát is felszámoltuk. Hitelfelvételre csakis hosszútávú fejlesztések finanszírozására van szükség, amelyet az EIB is szívesen finanszíroz. Ez az átlátható pénzügypolitika tette lehetővé a Vízművek visszavásárlását, a közösségi közlekedési fejlesztéseket, a megvalósult városfejlesztési projekteket és azt, hogy Budapest élhetőbb várossá vált, amit nemzetközileg is ismételten elismernek.

Ugyanakkor ezen megbízható gazdálkodás hiánya vezet oda, hogy a Karácsony Gergely vezette Zugló súlyos mindennapos működési problémákkal küzd - húzzák alá a közleményben - melyet csak működési célú hitel felvételével tud tovább görgetni.

Kapcsolódó írásaink