Belföld

Az Összefogás Pécsért Egyesület szerint megtéveszti a választókat az ellenzék

A választók megtévesztése miatt a Nemzeti Választási Bizottsághoz nyújt be fellebbezést Kővári János a 2002-ben alakult, civilek alkotta Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke, mert az ellenzék hasonló elnevezés alatt indítja jelöltjeit az önkormányzati választáson a baranyai megyeszékhelyen.

Kővári János újságíróknak csütörtökön elmondta, Pécsen az ellenzéki pártok jó része a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) elnevezésű ernyőszervezet neve alatt indítja jelöltjeit.
Az ÖPE sérelmezi, hogy az MPE a rendkívül hasonló névvel megtéveszti a választókat - közölte.

A helyhatósági választásokon a Fidesz-KDNP-vel választási szövetségben szereplő szervezet elnöke hozzátette: az ellenzéki ernyőszervezet polgármesterjelöltje választási programját is hasonló címmel látta el, mint az ÖPE a sajátját. 

„Az emberekben azt a látszatot keltheti ez is, hogy az ÖPE és az MPE egy és ugyanaz a szervezet. Az ÖPE egy hónappal ezelőtt Megújuló Pécsért, míg az ellenzék jelöltje A megújuló város címmel tette közzé vállalásait” - mondta a politikus. Kővári János a „félreértések elkerülése és a választások tisztasága érdekében” szeretné elérni, hogy az MPE-t ne vegye nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság.

Az elnök szerint az MPE azzal is megtéveszti a pécsieket, hogy nem kívánja nevesíteni azokat a pártokat, amelyeknek vezető tisztségviselőit, prominenseit indítja jelöltként az önkormányzati választásokon.

Kővári János reméli, Pécsen és az országban máshol is meg lehet akadályozni, hogy „politikai pártok fedőnevet választva megtévesszék a polgárokat, és ezzel veszélyeztessék a választói akarat megvalósulását”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom