Belföld

Már árverezik a terézvárosi az MSZP-sek ingatlanjait

A Momentum megakadályozná egy közpark építését a VI. kerületben

Újabb ingatlan eladása kapcsán nyújtottak be vádemelési javaslatot a hanyag kezelés miatt korábban már jogerősen elítélt egykori MSZP-sés szabaddemokarata önkormányzati képviselőkkel szemben.

„Visszavesszük Terézvárost!” – ezzel a szlogennel hirdeti magát az ellenzék Budapest VI. kerületében, ahol a „nagy csapat”-ot Soproni Tamás, a Momentum korábbi alelnöke, az ellenzék közös polgármesterjelöltje vezeti, szoros szövetségben a szocialistákkal. Pedig épp a Terézvárosban az MSZP igazi mélyrepülésben van. A Nemzeti Nyomozó Iroda ugyanis a napokban küldte meg vádemelési javaslatát a Fővárosi Főügyészségre, amelyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt a Jókai utca 10. alatti ingatlan eladása kapcsán az egykori MSZP–SZDSZ koalíció önkormányzati képviselőivel szemben javasolják a vádemelést.

Az elítélt politikusok közül már csak Hatvani Csaba, a VI. kerület egykori alpolgármestere – aki Fürst György utódjaként vette kézbe a vagyonkezelést Terézvárosban – aktív politikus. Ő az MSZP kerületi elnöke, ám mivel már kétszer is jogerősen elítélték, az ellenzék a mostani önkormányzati választáson nem indítja. Úgy tudjuk, ellenzéki győzelem esetén a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezetését ígérték neki. Hatvanit két Andrássyúti palota eladása kapcsán hanyag kezelésért ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre, s jelenleg egyike azoknak, aki a VI. kerületi önkormányzatnak polgári jogi igényeként egyetemlegesen kártérítést kell fizetnie. Miután a kamatokkal együtt 230 millió forintot kitevő összeget nem fizették meg az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők, az önkormányzat végrehajtást kezdeményezett. Eddig már több ingatlant és autót is lefoglaltak, ám Hatvaninál csak ingóságok behajtására került sor – tudtuk meg. Az ügy fővádlottjától, Fürst György egykori szocialista alpolgármestertől és a Közép-Afrikai Köztársaság utazó diplomatájától semmit nem tudtak lefoglalni, ugyanis a Bentley gépjármű és a Hármashatár-hegyen lévő villa más nevén található.

A momentumos polgármesterjelölt, Soproni Tamás Karácsony Gergellyel együtt hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, helyi népszavazást kezdeményeznek, hogy ne épüljön meg a Podmaniczky utcai rozsdaövezetben a közpark. A Fidesz kedden közleményben tiltakozott a kormányzati támogatásból megvalósuló közpark megépítésének megakadályozását célzó ellenzéki akció miatt. Mint írták, a DK mai elnöke több mint tíz éve álmodott ide betonmonstrumot kormányzati negyed néven, amire az adófizetők pénzéből tízmilliárdot herdáltak el.

Kapcsolódó írásaink

Fidesz: Ragaszkodunk a Podmaniczky parkhoz

Ā„Soproni Tamás és a Momentum elvenné a terézvárosi lakosság lehetőségét, hogy végre a Podmaniczky utca és környéke is a 21. század követelményeinek megfelelően nézzen ki”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom