Belföld

Ellenzéki sárdobálás

Fájdalmas látni, miként lesz a Momentum fiataljaiból szocialista segédcsapat – fogalmazott Puzsér Róbert

Bemutatta tegnap „főpolgármesteri programját” a médiaceleb Berki Krisztián, a városvezetői székért zajló kétségbeesett ellenzéki harcba pedig hétfőn Thürmer Gyula is beszállt, így már öt kihívója van Tarlós Istvánnak.

Ellenzéki sárdobálás
Puzsér és Karácsony. Itt még leültek egy asztalhoz, azóta egymásnak estek
Fotó: MH

Szinte hihetetlen, de majdnem egy évtizeddel azután, hogy az MSZP-s Horváth Csaba szájából elhangzott minden idők legbanálisabb kampányígérete, Berki Krisztián is bejelentette: ingyenessé teszi a tömegközlekedést, ha ő lesz Budapest új főpolgármestere. Tarlós István kihívóinak legújabb színfoltja tegnap tartotta „programbemutatóját”, terveit az „őszinteség programjának” nevezve.

Erről korábban már Instagram oldalán is posztolt, amely szerint soha nem fog hazudni sem Budapest költségvetéséről, sem az utazásairól. Úgy fogalmazott: „Igen, most Cipruson vagyok a feleségemmel, Ciprus egyik leggazdagabb emberének a jachtján”. Visszatérve a programjára, a turistáknak és azoknak, akik ritkábban jönnek a fővárosba megemelné a fizetendő parkolási díjakat, egyébként pedig a parkolóórákat leszedetné, „az ott dolgozóknak pedig felmondana”.

Ugyancsak az ellenzéki roncsderbit erősíti a liberális Sermer Ádám, a Liberális párt indulója, aki június­ban jelezte, ha garanciát látnak a Polgári Budapest programjuk megvalósulására, nem zárkózik el attól, hogy visszalépjen a jelöltségtől. A legfrissebb információk szerint Sermer jelenleg is abban bízik, hogy a programok összehangolása sikerrel fog végződni.

A baloldal jelöltje, Karácsony Gergely mellett ott van sorban a mára függetlenként induló, korábban az LMP és a Jobbik támogatását élvező Puzsér Róbert is, aki éppen a minap fakadt ki a Momentumra. Face­book posztjában azt írta, „fájdalmas látni, miként lesz a Momentum egykori liberális fiataljaiból hónapok alatt szocialista segédcsapat, akik a munkásőrök igyekezetével licitálják túl gazdáikat, ha tiltani és erőt demonstrálni alkalmuk mutatkozik”. Mindezt annak okán fogalmazta meg, hogy a Momentum egyik jelöltje a bulinegyed kapcsán éjféli kocsmabezárással kampányol. Puzsér közölte, nyilván nem ez a legalávalóbb húzása annak a pártnak, amely másfél éve még a „Fidesz egyenlő MSZP” szlogen szellemé­ben határozta meg magát, a NOlimpia-kampány sikere után pedig annak a Karácsony Gergelynek a főpolgármesterségét támogatja, aki a Fővárosi Közgyűlésben a budapesti olimpia megrendezésére szavazott.

Tarlós Istvánnak lesz egy ötödik kihívója is, ugyanis hétfőn Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is bejelentette, ringbe száll a városvezetői székért, egyebek mellett megfizethető bérlakásokat ígérve. Karácsony úgy reagált Thürmer bejelentésére: „Mivel minden ellenzéki párt támogatta a budapesti előválasztást, ezért én az ellenzék jelöltje vagyok. Minden más jelölt, aki indul, nem az ellenzék jelöltje”.

Kapcsolódó írásaink

Megint riogatnak Gyurcsányék

ĀA baloldalt az nem zavarja, hogy az őszi, önkormányzati választáson több tízezer, állandómagyarországi lakcímmel rendelkező nyugat-európai állampolgár is voksolhat majd