Belföld

Fidesz: Ragaszkodunk a Podmaniczky parkhoz

A Fidesz terézvárosi alapszervezete kitart a kerületben építendő Podmaniczky park terve mellett, és egyben fellép az ellenzéki polgármesterjelölt, a momentumos Soproni Tamás kezdeményezése ellen, amely megakadályozná, hogy a területen cirkusz létesüljön, ezzel pedig a többi fejlesztést is veszélybe sodorná.

Fidesz: Ragaszkodunk a Podmaniczky parkhoz
A momentumos Soproni Tamás megtorpedózná a Podmaniczky parkhoz kapcsolódó fejlesztéseket
Fotó: Facebook/Soproni Tamás

Soproni Tamás tegnap Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt társaságában jelentette be, népszavazást kezdeményez arról, hogy a terézvárosi önkormányzat úgy módosítsa a kerület építési szabályzatát, hogy a Podmaniczky utcai rozsaövezetben közpark igen, de cirkusz ne létesülhessen.

A momentumos politikus be is adta a helyi választási bizottságnál erről szóló indítványát, ami a Fidesz terézvárosi szervezete szerint jogilag is több sebből vérzik.

A kezdeményezés azonban tartalmilag is teljesen abszurd és vállalhatatlan és abszurd, s egyben rávilágít arra, hogy az ellenzék a hatalom megszerzése érdekében a kerületben élők érdekeivel ellentétes lépesekre is hajlandó – mutat rá közleményében a helyi Fidesz.

A kormánypárt terézvárosi szervezetének közleménye emlékeztet, hogy a tervek szerint megújul a vasúti üzemi terület, az elhagyott, romos épületek és a szennyezett talaj helyén közpark jön létre, ezzel pedig a VI. kerületben a zöldterület aránya a mostaninak a többszörösére nő. A park területén kapna helyet a cirkusz is, amely jelenlegi állapotában már nem sokáig tudná kiszolgálni a közönséget.

A kormány döntése a fejlesztésekről hosszú évekig tartó tárgyalássorozatot követően született meg, amiben nagy szerepet játszott az is, hogy a terézvárosi önkormányzat minden követ megmozgatott érte.

A Fidesz kiemeli, hogy a Momentum csak a romboláshoz ért, amit jól mutat a NOLimpia! Kampányuk is, a párt egykori alelnöke pedig most elvenné a terézvárosi lakosság lehetőségét, amire mindenki nagyon régóta vár, hogy végre a Podmaniczky utca és környéke is a 21. század követelményeinek megfelelően nézzen ki.

A kormánypárt terézvárosi szervezete szerint az is kiválóan illusztrálja a Momentum „álszentségét” és „percember mentalitását”, hogy az októberi választáson momentumos jelöltként induló Győrffy Mátéról utóbb kiderült, hogy míg ő és pártja tiltakozott az olimpia ellen, közben tervpályázatot adott be az olimpiai létesítmények megvalósítására.

Soproni Tamás azt már elfelejtette hozzátenni, hogy az őt támogató DK elnöke, Gyurcsány Ferenc több mint tíz évvel ezelőtt ide „valóban betonmonstrumot tervezett”, ide akarta építeni a kormányzati negyedet, terve azonban megbukott, és csupán az előkészítés is tízmilliárd forintott emésztett fel – áll a Fidesz közleményében. Hozzáteszik, Sopronit az sem zavarja, hogy egyik önkormányzati képviselőjelöltje, az LMP-s Heltai László az egész múzeumnegyed itt képzelni el, „s akkor tényleg épületek, kövek lennének fák, bokrok helyett” a területen.

A helyi Fidesz leszögezi, fellépnek az ellenzéki „aknamunka” ellen, és nem hagyják, hogy bárki megfossza a terézvárosiakat attól a beruházástól, ami mérföldkő lehet a kerület életében.

Kapcsolódó írásaink