Belföld

Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget után

A Ripost számolt be az újabb fordulatról a Donáth család szexuális zaklatásos ügyében. Egy diáklány levélben fordult a laphoz, amelyben azt állította, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szexuálisan zaklatta őt Sziget Fesztiválos bulik után.

Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget után
Donáth Annának korábban fontos volta szexuális visszaélések ügye
Fotó: Európai Parlament

Egy diáklány levélben fordult a Riposthoz, amelyben újabb meghökkentő eseményekről számolt be. Elmondása szerint, miután az érettségihez szükséges közmunkára jelentkezett Donáth László szeretetotthonába, megdöbbenve tapasztalta, hogy Donáth Anna és barátai saját szállodaként használták a vallási intézményt. Arról írt, hogy gyakran ittas állapotban vagy hajnalban másnaposan érkeztek az otthonba, például a közelben zajló Sziget Fesztivál idején. A közmunka keretében a diáklánynak kellett kitakarítani utánuk a nem éppen gusztusos szobákat. 

Takarítás közben támadt rám, és tett szexuális ajánlatot Donáth Anna - írta a 18. életévét akkor még be nem töltő lány, aki részletezte is a történteket. 

Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt, mentett ki - fogalmazott.

A lány szerint botrány lett az ügyből, és emiatt édesapja, Donáth László gyorsan leigazolta az 50 óra közmunkát a lánynak a hallgatásért cserébe. Mint kiderült, a fiatal lány akkor nem tett feljelentést, de most, hogy Donáth László ellen rendőrségi nyomozás indult szexuális zaklatás miatt, beszámolt a történtekről.

Levelét alább tudják elolvasni.

Tisztelt Szerkesztőség!

Két éve középiskolásként a szeretetházat választottam az érettségihez előírt önkéntes munka teljesítésére. Ötven órát kellett volna ott eltöltenem, de ebből talán tízet, ha letöltöttem két nap alatt. Sokat gondolkoztam leírjam-e a tapasztaltakat mert sajnos én is érintett vagyok zaklatás tekintetében. Engem nem Donáth László hanem a lány az Anna talált meg. Két éve pont a Sziget-fesztivál idején kezdtem egy hétfői napon. Már az első nap találkoztam László gyerekeivel és barátaival, akik a szeretetházban töltötték az éjszakát mivel a szigetre jártak ki. Eléggé másnaposak voltak. Egyből egy veszekedésbe csöppentem, így már aznap délben haza küldtek. Másnap reggel munkára jelentkeztem.

Egy hátsó üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt mentett ki.
Ő kísért be Donáth Lászlóhoz akinek beszámoltam a történtekről. Annyi történt, hogy lányát hazaküldte, engem meg arra kért ne beszéljek a történtekről. Aláírta az ötven órát és elküldött. Én azóta is a környéken lakom ezért nem szeretném, ha nevem kitudódna. Sokan már két éve is óvva intette, hogy oda menjek dolgozni, de mivel a szomszédban volt és mindig kerestek önkénteseket kézenfekvőnek tűnt, hogy oda megyek. Régóta szóbeszéd tárgya a környéken az ott történtek. Arról is beszélnek, hogy a felesége nem mer tőle elválni, pedig kapcsolatuk régóta tönkrement. Van állítólag törvénytelen gyereke is valahol itt Békásmegyeren lakik. Az az idős ember, aki anno megmentett már a következő héten ki lett rúgva az intézményből. Külsőre az egész család nagyon idealizált. Két éve mindenhol családi képek néztek vissza a falakról. Többet inkább nem írok, örülök, hogy ennyivel megúsztam.

Az eset azért különösen kellemetlen, mert a momentumos politikus apja is hasonló ügybe keveredett. A TV2 Tények múlt héten számolt be róla, hogy a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik gondozottjának hozzátartozója szexuális zaklatás miatt feljelentette Donáth Lászlót. Mint később kiderült, a rendőrség június 13-án nyomozást indított az ügyben.

Kapcsolódó írásaink