Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről

Hazudott Karácsony Gergely zuglói polgármester a kerületi parkolással kapcsolatos új szerződés ügyében a Fidesz szerint.

Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről
A Fidesz szerint Karácsony képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony Gergely „lebukott”, hiszen néhány hete még letagadta, hogy Zugló új, parkolással kapcsolatos szerződést kötött, majd aznap, amikor lejárt az egyik botrányos szerződés, aláírt egy másikat.

A Fidesz budapesti szóvivője - aki az újságíróknak be is mutatta a dokumentumot - hangsúlyozta: a szerződés egyebek mellett a parkolásellenőrzéshez szükséges informatikáról szól, így tartalmazza a rendszámfelismerés, a járműnyilvántartás, a jegyautomaták és a parkolóőrök eszközeinek szoftvereit.

„Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott” - jelentette ki Zsigmond Barna Pál, majd rámutatott: a zuglói polgármester először azt mondta, hogy saját hatáskörben el tudják látni a feladatot, majd egyszerűen letagadta, hogy bárkivel szerződtek volna.

Zsigmond Barna Pál felhívta a figyelmet arra: a szerződés értéke ráadásul havonta közel 5 millió forint, és testületi vagy bizottsági felhatalmazás nélkül írták alá. Megjegyezte, még vizsgálják, hogy a dokumentum érvényes lehet-e egyáltalán. Szerinte ez az újabb botrány is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével.

Kapcsolódó írásaink

Cserbenhagyott zuglói lakosok

ĀA polgármester új sarcot vezetett be a XIV. kerületben, a Karácsony-alkalmatlansági adót, amelyet csak a városrészben élő autósok kénytelenek fizetni – állítja a Fidesz