Belföld

Mobil kormányablak és Budapestinfo Pont a Szigeten

Mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat a Budapestinfo Pont házban a Sziget Fesztiválon szerdától a fővárosi kormányhivatal és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). 

Mobil kormányablak és Budapestinfo Pont a Szigeten
Könnyű és gyors az ügyintézés a Sziget Járási Hivatalban
Fotó: MH/Görgényi Levente

A  Sziget Járási Hivatalban negyedik éve biztosít szolgáltatásokat a fesztivál résztvevői számára Budapest Főváros Kormányhivatala. 
A kormányablakbuszon a látogatók e-személyi igazolványt, útlevelet és vezetői engedélyt igényelhetnek, Ügyfélkapu-hozzáférést regisztrálhatnak, pótolhatják elveszett okmányaikat, továbbá eredeti vagy ideiglenes személyi igazolványt is csináltathatnak.

Idén a kormányhivatal munkatársai az egészségmegőrzésre helyezik a hangsúlyt, így a többi között a kézhigiénével, a megfelelő folyadékfogyasztással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos bemutatókat is tartanak.
A kormányhivatal hatóságai - fogyasztóvédelem, munkaügy és munkavédelem, népegészségügy, közlekedési hatóság - a Sziget ideje alatt folyamatos ellenőrzésekkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a fesztiválozók ne válhassanak jogsértések áldozatává és biztonságosan vehessék igénybe a különböző szolgáltatásokat.

A fesztiválozók a Budapestinfo Pontban információt kaphatnak a fővárosi látnivalókról, programokról. Az elmúlt évekhez hasonlóan vezetett városnéző séták, kulturális programok, tematikus túrák ismertetésével is várják az érdeklődőket.

A Budapestinfo Pont szerdától augusztus 13-áig minden nap 10-től 21 óráig tart nyitva.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom