Belföld

Karácsony letagadott szerződése

Bár Karácsony Gergely július közepén még tagadta, hogy titokban egy új parkolási szerződést kötött volna Zuglóban, most bemutatjuk, azt a dokumentumot, amit akkor még kitalációnak nevezett az ellenzéki rocsderbi egyik szereplője. 

Karácsony letagadott szerződése
A szerződés, amelyről semmit sem tudott Karácsony a Kovács-Csincsák László által vezetett Zuglói Közbiztonsági non-profit kft. és a Sessionbase kft. között jött létre
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Nagy titokban újabb parkolási szerződést kötött az alkalmatlan zuglói polgármester, Karácsony Gergely. Önkormányzati forrásból származó információink szerint a szerződés kicsivel több, mint 3 hónapra – azaz Karácsony polgármesteri mandátumának végéig – szól. Az új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, tehát nem is véleményezhették.

Karácsony Gergely az Origónak egy XV. kerületi eseményen azt mondta, hogy nincs ilyen szerződés, majd hozzátette, „amit ön kérdez, nem tudom pontosan, mire gondol, de szerintem ön sem tudja”. Most bemutatjuk azt a szerződést, amit valótlannak nevezett Karácsony. 

Íme a Karácsony Gergely szerint nem létező szerződés első oldala
Íme a Karácsony Gergely szerint nem létező szerződés első oldala
Fotó: Origo

A szerződés tárgya egy szoftvercsomag értékesítése a zuglói önkormányzat részére, amivel a parkolási rendszer működését biztosítanák.

Az alábbi dokumentumrészleten lehet látni, hogy július 9-én kötötték a szerződést. 

Világosan látszik, hogy a szerződést július 9-én kötötték. Az Origo cikke július 15-én jelent meg
Világosan látszik, hogy a szerződést július 9-én kötötték. Az Origo cikke július 15-én jelent meg
Fotó: Origo

A szerződés értéke 3.750.000 forint plusz áfa volt. Mivel ennek értéke egymillió forint fölött volt, így arról az illetékes zuglói önkormányzati bizottságnak tudnia kellett volna, de a tájékoztatás elmaradt. 

Karácsony Gergely tehát azon a július 15-i sajtótájékoztatón, amikor arról kérdeztük, tud-e az új szerződésről, akkor lényegében kitalációnak nevezte állításainkat. A mostani dokumentum fényében, vagy a munkatársai hallgatták el előle a tényeket, vagy egyszerűen nem mondott igazat. - írja az Origo.

Az önkormányzat Karácsony javaslatára július 10-én vette saját kézbe a parkolás-ellenőrzési feladatokat, miután lejárt az egyik szerződés. Karácsony Gergely még július elején azt állította, hogy az első nap tapasztalatai alapján megfelelően működik az új rendszer. Arról nem beszélt, hogy bármilyen új partnert bevont volna, illetve arról sem, hogy a lakosságot vagy a képviselőket tájékoztatta volna az ügyben.

A XIV. kerületben a képviselő-testület májusi döntése értelmében a botrányos üzemeltetési szerződés lejártát követően most már az önkormányzat munkatársai ellenőrzik a parkolókat, illetve tartják karban a jegykiadó készülékeket, igaz, nem túl sokan. Július közepén mindössze egy szolgálatban lévő parkolási ellenőrrel találkozott a Magyar Nemzet munkatársa, nem csoda, hogy most is nagy erőkkel, minden hirdetési felületen toboroznak Karácsony Gergelyék munkatársakat.

Az Állami Számvevőszék vizsgálatot indíthat Zugló átláthatatlan pénzügyi helyzete miatt. A kerületben már egy hónapja ingyen kéne parkolniuk a helyi lakóknak, mégsem tesz semmit a hetek óta elérhetetlen alkalmatlan polgármester.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom