Belföld

Fidesz: Karácsony inkább a saját botrányait tisztázza

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesi megbízatásának visszavonására szólított fel Karácsony Gergely. A zuglói polgármester megnyilvánulására reagálva a Fidesz arra szólította fel az ellenzéki politikust, hogy inkább a saját botrányait tisztázza.

Fidesz: Karácsony inkább a saját botrányait tisztázza
Karácsony Gergely
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesi megbízatásának visszavonására szólított fel Karácsony Gergely keddi sajtótájékoztatóján, ahol sajtóhírekre hivatkozva arról beszélt: bebizonyosodott, amit eddig sejtettek, hogy üzleti összefonódás van orosz cégek és a magyar kormányzat, illetve a főváros között, ugyanis kiderült, hogy Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes férje - aki jelenleg a londoni nagykövet - közös vállalkozást hozott létre a 3-as metróhoz szerelvényeket szállító orosz cégcsoporttal.
Ennek kapcsán a Fidesz közleményt adott ki, amelyben felszólítja Karácsonyt, hogy inkább a saját botrányait tisztázza.
„Karácsony Gergely eltévesztette a házszámot: nem a Főpolgármesteri Hivatalban kell keresnie a metrókorrupciós ügyek felelőseit, hanem a saját szövetségesei körében. A 4-es metró beruházás Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügye, ami látlelete a szocialista - szabaddemokrata városvezetésnek” - mutatott rá a budapesti Fidesz, hozzátéve: a zuglói polgármester alaptalan vádaskodás helyett inkább a saját botrányait tisztázza, válaszoljon végre arra, hogyan fordulhat elő, hogy öt év alatt leamortizálta Zuglót, csődközelbe vitte a költségvetést, adósságrendezési eljárásoknak teszi ki a kerületet és számolatlanul hagyja elfolyni a pénzt a parkoláson keresztül. „Miért tagadta le, hogy újabb parkolási szerződést kötött és miért rejtegeti a közérdekű adatokat? Hogy lehet, hogy mindenkit becsapott a Pillangó park beruházásban és színlelt szerződésekkel ügyeskedett a sport kft.-nél?” - sorolta a Fidesz közleménye, amely azt is leszögezi, hogy ezek az ügyek Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítékai.

Kapcsolódó írásaink

Cserbenhagyott zuglói lakosok

ĀA polgármester új sarcot vezetett be a XIV. kerületben, a Karácsony-alkalmatlansági adót, amelyet csak a városrészben élő autósok kénytelenek fizetni – állítja a Fidesz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom